News

Panică la o staţie GPL din Piteşti. Pericol de explozie, după ce o maşină a fost proiectată în rezervorul de alimentare

În urma unui accident produs la Piteşti, un autoturism a fost proiectat violent într-un rezervor cu combustibil dintr-o staţie GPL.
21.10.2023 | 14:46
Panica la o statie GPL din Pitesti Pericol de explozie dupa ce o masina a fost proiectata in rezervorul de alimentare
Maşina s-a izbit de rezervorul cu GPL Foto: ISU Argeş
ADVERTISEMENT

Un accident grav, cu potenţiale urmări catastrofale, s-a produs sâmbătă în municipiul Piteşti. O maşină a ricoşat într-o staţie care comercializează carburant şi s-a oprit în recipientul cu GPL.

Şoferul a făcut atac de panică

Accidentul s-a produs în zona Podul Viilor şi a implicat două autoturisme, unul dintre ele ricoşând în staţia GPL. Din fericire nu au existat scurgeri lichide, însă şocul a fost atât de mare încât şoferul autoturismului intrat în rezervorul de GPL a făcut atac de panică şi a fost preluat de către un echipaj medical.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate, a anunţat poliţia. “Accident rutier produs în municipiul Pitești, zona Podul Viilor, în care sunt implicate două autoturisme, unul dintre acestea acroșând scara unui recipient GPL dintr-un peco. Intervin pompierii de la Detașamentul Pitești”, a transmis, la rândul său, ISU Argeş.

Subiectul staţiilor GPL a devenit foarte sensibil în ultima vreme, mai ales după exploziile devastatoare de la Crevedia, din luna august. Şase persoane au murit în urma acelei catastrofe, iar numărul răniţilor este de ordinul zecilor.

ADVERTISEMENT

Totuşi şi anterior s-au produs tragedii asemănătoare, dar de mai mici dimensiuni. Nu mai departe de luna mai a acestui an o mașină a explodat în timp ce era alimentată cu GPL în comuna Pantelimon din județul Ilfov.

Două persoane au fost rănite în urma exploziei, dintre care una a fost transporată la spital, iar cea de-a doua a murit. Deflagraţia a avut loc în dimineața zilei de duminică, 21 mai, în jurul orei 05:20, și s-a auzit pe o distanță de sute de metri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la începutul acestui an, un bărbat de 42 de ani a fost grav rănit după ce s-a răsturnat cu maşina într-o staţie GPL din localitatea Ovidiu şi a lovit un autoturism parcat, după care vehiculul în care se afla a luat foc.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un autoturism, condus de un bărbat, de 42 de ani, care a intrat în coliziune cu amenajarea rutieră a sensului giratoriu.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat, ulterior fiind proiectat, pe plafon, în incinta unei staţii GPL din zonă, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, care se afla parcat. După producerea accidentului, autoturismul răsturnat a luat foc, incendiul fiind stins de martori cu ajutorul unor extinctoare”, a transmis IPJ Constanţa.

ADVERTISEMENT