Life

Panică printre turiștii români din Turcia: „Vin și te înțeapă”. Ce au pățit în apele Mediteranei?

Turiștii români aflați în vacanță în Turcia, din ce în ce mai panicați. Abia mai au curaj să intre în apă, după ce au fost înțepați în Marea Mediterană.
06.08.2023 | 17:25
Panica printre turistii romani din Turcia Vin si te inteapa Ce au patit in apele Mediteranei
Panică printre turiștii români din Turcia. Ce au pățit în apele Mediteranei? / sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Numeroși români aleg ca destinație de vacanță, Turcia. Plajele frumos amenajate, apa curată  și limpede a mării, dar și resorturile luxoase, îi atrag ca un magnet pe cei care își doresc un concediu reușit.

Panică printre turiștii români din Turcia. Abia mai au curaj să intre în apă

Atenție mare ce destinație alegeți pentru vacanța din această vară. S-a instalat panica printre turiștii aflați în Turcia. Asta după ce, câțiva dintre ei și-au relatat experiențele neplăcute de la malul  mării.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor români aflați în Antalya și Side, aceștia au fost înțepați de niște vietăți dubioase în timpul bălăcelilor în apele Mediteranei. Nimeni nu știe cu exactitate cât sunt de periculoși sau ce urmări pot avea înțepăturile lor.

„Suntem în Antalya, Belek. Totul bine și frumos până intri în mare. Niște vietăți vin și te înțeapă, pișcă tare și-ți lasă un semn!!! Știe cineva despre ce este vorba?”, a fost mesajul unuia dintre turiștii panicați, potrivit digifm.ro.

ADVERTISEMENT

Turiști români în Turcia, înțepați în apele Mediteranei: „Un pește cu un fel de ac lung ce se deplasa cu viteză”

„Și noi am întâlnit anul acesta, în Side. Sincer, pentru mine a fost foarte neplăcut. L-am văzut pentru că apa era foarte curată, un pește cu un fel de ac lung ce se deplasa cu viteză”, a precizat un alt turist, potrivit aceleiași surse.

Măcar au lămurit misterul, iar dubioasa vietate s-a dovedit a fi de fapt un pește. Și dacă în mod normal peștii sunt adesea considerați inofensivi, iată că această specie aflată în Turcia, poate crea probleme, așa cum susțin unii turiști.„Dacă stai pe loc și nu te miști. Dacă înoți sau te bălăcești nu sunt probleme”, a remarcat altcineva, conform sursei menționate.

ADVERTISEMENT

Deși relatările turiștilor au stârnit îngrijorarea printre cei care aveau planuri de vacanță în Turcia, situația nu este nici pe departe similară cu haosul instalat anul trecut în Egipt. Asta după ce două femei, o austriacă și o româncă au fost victimele atacului unui rechin.

Cu toate acestea, Egiptul rămâne printre locurile de vacanțe preferate de români, la fel ca și Turcia. Cu numai câteva sute de euro, poți petrece un sejur de vis, la un hotel de patru, cinci stele, în regim all inclusive.

ADVERTISEMENT

Important de știut însă, este că, indiferent de locația aleasă, să aveți în bagaj o trusă de prim ajutor, care să conțină în special antihistaminice. De mare ajutor pot fi și cremele sau unguente cu rol antialergic și antiinflamator. Și bineînțeles să vă informați dinainte asupra eventualelor pericole din destinația aleasă.

 

ADVERTISEMENT