News

Papa Francisc, din nou la spital. Ce probleme de sănătate are Suveranul Pontif: „Nu mă simt bine”

Papa Francisc are probleme de sănătate. Suveranul Pontif a ajuns la un spital din Roma, fiind supus investigațiilor medicale.
28.02.2024 | 19:43
Papa Francisc din nou la spital Ce probleme de sanatate are Suveranul Pontif Nu ma simt bine
Papa Francisc, din nou la spital. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Papa Francisc are probleme de sănătate și a ajuns din nou la spital. În urmă cu doar câteva zile, Suveranul Pontif a anunțat că își anulează audiențele pentru câteva zile, din cauza condițiilor în care se află.

Papa Francisc a ajuns la spital. Cu ce probleme de sănătate se confruntă

Reprezentanții de la Vatican au informat că Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a fost diagnosticat cu gripă. Prin urmare, Suveranul Pontif a ajuns la un spital din Roma, acolo unde a fost supus unor investigații medicale, conform agenției de presă ANSA.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, el a mărturisit că nu se simte bine, dar totodată a precizat că starea sa se va îmbunătăți curând și că nu pare că ar fi vorba despre ceva grav. „Nu mă simt bine. Nu pare grav, nu am febră”, a spus Papa, potrivit agenției ANSA.

El a ținut să informeze credincioșii cu privire la starea de sănătate, care nu îi permite să susțină discursul săptămânal. Încă de la începutul săptămânii, Vaticanul a anunțat că Suveranul Pontif are o „gripă ușoară”.

ADVERTISEMENT

Miercuri, Papa Francisc a delegat un consilier care a susținut discursul de la audiența săptămânală. Amintim că și la finalul anului trecut, în decembrie, Suveranul Pontif s-a confruntat cu o infecție pulmonară și gripă.

Din această cauză, călătoria pe care trebuia să o facă la reuniunea COP28, în Dubai, a fost anulată. De altfel, aceasta nu a fost singura problemă de sănătate a Suveranului Pontif, în anul 2023.

ADVERTISEMENT

În iunie 2023, Suveranul Pontif a fost operat de urgență

În martie anul trecut, Papa Francisc a fost internat la Spitalul Gemelli din cauza unei infecții respiratorii. „În ultimele zile, Papa Francisc a avut dificultăţi de respiraţie şi în această după-amiază a fost internat la policlinica A. Gemelli pentru controale medicale.

Aceste examinări au indicat o infecţie respiratorie fără legătură cu Covid-19. Papa Francisc va trebui să urmeze un tratament în spital pentru câteva zile”, informa Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, în luna martie.

ADVERTISEMENT

După două luni, pe 26 mai, a ajuns iarăși la unitatea medicală, având febră. Totodată, în iunie 2023, Papa Francisc a fost operat de urgență, suferind o intervenție chirurgicală în zona abdominală.

 

ADVERTISEMENT