News

Papa Francisc, operat de urgență. Ce transmit reprezentanții de la Vatican

Papa Francisc, operat de urgență. Anunțul a fost făcut de reprezentanții de la Vatican. Suveranul Pontif, supus unei intervenții chirurgicale
07.06.2023 | 12:17
Papa Francisc operat de urgenta Ce transmit reprezentantii de la Vatican
Papa Francisc, operat de urgență. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Papa Francisc, operat de urgență. După ce în cursul zilei de marți, Suveranul Pontif a fost internat la Spitalul Gemelli din Roma, pentru a fi supus unor investigații medicale, astăzi aflăm că va fi operat.

Papa Francisc, operat de urgență. Care este starea de sănătate a Suveranului Pontif

La 24 de ore după anunțul Vaticanului, miercuri, presa din Italia, citată de Reuters, a scris că Papa Francisc va fi operat de urgență. Din primele informații, se pare că este vorba de o intervenție chirurgicală în zona abdominală.

ADVERTISEMENT

Suveranul, în vârstă de 86 de ani, va fi operat sub anestezie generală, notează Reuters. Reprezentanții de la Vatican au adăugat faptul că va rămâne în spital „pentru câteva zile”, în urma operației.

Potrivit informațiilor furnizate în cursul zilei de marți de jurnaliștii din Italia, investigația medicală la care a fost supus Papa Francisc a durat aproximativ 40 de minute. Ulterior, s-a întors la Vatican.

ADVERTISEMENT

Suveranul Pontif, internat de două ori în ultimele luni

Suveranul Pontif a fost internat la Spitalul Gemelli și în luna martie, după ce s-a constatat că are o infecție respiratorie. Câteva luni mai târziu, pe 26 mai, a ajuns din nou la unitatea medicală din cauza unei stări febrile.

„Din cauza unei febre, Papa Francisc nu a primit pe nimeni în audienţă în această dimineaţă”, a anunțat Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, în luna mai, după ce un jurnalist l-a întrebat de ce nu erau trecute persoane pe agenda de audiențe.

ADVERTISEMENT

Totodată, agenda Suveranului a fost anulată și în luna martie, atunci când a fost internat în spital timp de 5 zile. Atunci, reprezentanții Vaticanului au transmis că Papa Francisc avea dificultăți de respirație.

”În ultimele zile, Papa Francisc a avut dificultăţi de respiraţie şi în această după-amiază a fost internat la policlinica A. Gemelli pentru controale medicale.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

ADVERTISEMENT

„Aceste examinări au indicat o infecţie respiratorie fără legătură cu Covid-19. Papa Francisc va trebui să urmeze un tratament în spital pentru câteva zile”, adăuga Matteo Bruni în luna martie.

ADVERTISEMENT