News

Papa Francisc donează cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava

23.04.2020 | 15:54
Papa Francisc doneaza cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus aflati in terapie intensiva la Spitalul din Suceava
ADVERTISEMENT

Papa Francisc donează cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava, un oraș greu încercat de această pandemie.

Papa Francisc donează cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava

Papa Francisc se implică activ în lupta contra pandemiei de coronavirus din România. Chiar de ziua numelui său, Suveranul Pontif a donat cinci ventilatoare pentru combaterea COVID-19 în România.

ADVERTISEMENT

Acesta a trimis mai multe materiale medicale Spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România. Alte materiale au fost trimise de Vatican către spitalele din Italia și Spania.

Inițiativa Papei a fost anunțată chiar în ziua în care este celebrat sfântul martir Gheorghe, ”purtătorul de biruință”. Alături de numele Mario, papa Francisc a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe).

ADVERTISEMENT

Conform Vatican News, gestul Papei Francisc vine ca un ”un semn de apropiere faţă de bolnavii de COVID-19, dar şi de susţinere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de Coronavirus din România”.

”În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piaţa medicală internațională, prelatul a reuşit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generaţie -, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5000 de măşti sanitare.

ADVERTISEMENT

Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă în faţa necesităţilor, dar, în condiţiile actuale, orice mic ajutor poate să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte”, scrie sursa citată.

Ajutorul către România, ca o o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte

Cardinalul Krajewski a declarat, după ce ajutoarele au plecare spre țara noastră, că ”aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrăţişare din partea Sfântului Părinte în această situaţie dificilă pentru lumea întreagă. Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale”.

ADVERTISEMENT

Un semn foarte frumos care vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primeşte, ci face cadouri pentru ceilalţi”.

Ajutoarele medicale au pornit din Cetatea Vaticanului mai întâi spre Milano pentru ca de acolo, cu sprijinul logistic al ambasadorului României în Italia, George Bologan, să ajungă sâmbătă la Bucureşti.

”Din Capitală, prin grija destinatarului oficial, episcopul Iosif Păuleţ al diecezei romano-catolice de Iaşi, materialele medicale vor fi preluate şi înmânate beneficiarului final, autorităţile sanitare din Suceava.

Din voinţa papei Francisc, cele cinci ventilatoare pulmonare sunt destinate bolnavilor de COVID-19 aflaţi în terapie intensivă la Spitalul din Suceava. Prin episcopul diecezei de Iaşi, papa Francisc transmite totodată direcţiunii spitalului, personalului medical şi, în special, celor bolnavi că este aproape de ei cu rugăciunea sa şi le împarte cu afecţiune Binecuvântarea apostolică, semn al doritelor ajutoare şi mângâieri cereşti”, au arătat reprezentanţii Vaticanului.

ADVERTISEMENT