ADVERTISEMENT
News

Papa Francisc donează cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava

Autor: Adrian Baciu | 23.04.2020 | 15:54
Papa Francisc donează cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava
Probleme de sănătate pentru Papa Francisc. Motivul pentru care va lipsi de la ceremoniile de Anul Nou Sursa foto: hepta.ro

Papa Francisc donează cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava, un oraș greu încercat de această pandemie.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc donează cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de coronavirus aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava

Papa Francisc se implică activ în lupta contra pandemiei de coronavirus din România. Chiar de ziua numelui său, Suveranul Pontif a donat cinci ventilatoare pentru combaterea COVID-19 în România.

Acesta a trimis mai multe materiale medicale Spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România. Alte materiale au fost trimise de Vatican către spitalele din Italia și Spania.

ADVERTISEMENT

Inițiativa Papei a fost anunțată chiar în ziua în care este celebrat sfântul martir Gheorghe, ”purtătorul de biruință”. Alături de numele Mario, papa Francisc a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe).

Conform Vatican News, gestul Papei Francisc vine ca un ”un semn de apropiere faţă de bolnavii de COVID-19, dar şi de susţinere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de Coronavirus din România”.

ADVERTISEMENT

”În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piaţa medicală internațională, prelatul a reuşit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generaţie -, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5000 de măşti sanitare.

Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă în faţa necesităţilor, dar, în condiţiile actuale, orice mic ajutor poate să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte”, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ajutorul către România, ca o o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte

Cardinalul Krajewski a declarat, după ce ajutoarele au plecare spre țara noastră, că ”aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrăţişare din partea Sfântului Părinte în această situaţie dificilă pentru lumea întreagă. Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale”.

Un semn foarte frumos care vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primeşte, ci face cadouri pentru ceilalţi”.

ADVERTISEMENT

Ajutoarele medicale au pornit din Cetatea Vaticanului mai întâi spre Milano pentru ca de acolo, cu sprijinul logistic al ambasadorului României în Italia, George Bologan, să ajungă sâmbătă la Bucureşti.

”Din Capitală, prin grija destinatarului oficial, episcopul Iosif Păuleţ al diecezei romano-catolice de Iaşi, materialele medicale vor fi preluate şi înmânate beneficiarului final, autorităţile sanitare din Suceava.

ADVERTISEMENT

Din voinţa papei Francisc, cele cinci ventilatoare pulmonare sunt destinate bolnavilor de COVID-19 aflaţi în terapie intensivă la Spitalul din Suceava. Prin episcopul diecezei de Iaşi, papa Francisc transmite totodată direcţiunii spitalului, personalului medical şi, în special, celor bolnavi că este aproape de ei cu rugăciunea sa şi le împarte cu afecţiune Binecuvântarea apostolică, semn al doritelor ajutoare şi mângâieri cereşti”, au arătat reprezentanţii Vaticanului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!