News

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a ajuns la un spital din Roma. Suveranul Pontif, internat cu o infecție respiratorie. Update

Papa Francisc a ajuns la un spital din Roma. Motivul pentru care Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, se află în atenția medicilor.
29.03.2023 | 22:43
Papa Francisc in varsta de 86 de ani a ajuns la un spital din Roma Suveranul Pontif internat cu o infectie respiratorie Update
Papa Francisc, internat la un spital din Roma. Suveranul Pontif, supus unui control programat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
29-03-2023
19:50

Papa Francisc, internat cu o infecţie respiratorie

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a oferit, miercuri seara, informații suplimentare în legătură cu starea Papei Francisc. Conform reprezentantului Vaticanului, Suveranul Pontif a fost spitalizat pentru ”câteva zile” la Roma pentru a fi tratat de o infecţie respiratorie.

”În ultimele zile, Papa Francisc a avut dificultăţi de respiraţie şi în această după-amiază a fost internat la policlinica A. Gemelli pentru controale medicale. Aceste examinări au indicat o infecţie respiratorie fără legătură cu Covid-19, iar Papa Francisc va trebui să urmeze un tratament în spital pentru câteva zile”, a spus Bruni, conform The Guardian.

 

Papa Francisc a ajuns, miercuri, la un spital din Roma. Din informațiile Vaticanului, Suveranul Pontif s-a deplasat la spitalul Gemelli din capitala Italiei pentru un control programat.

Papa Francisc, internat la un spital din Roma. Suveranul Pontif, supus unui control programat

Înainte de evenimentul de la acest mijloc de săptămână, Papa, care pe 17 decembrie a împlinit 86 de ani, a participat la audiența generală săptămânală și prezenta o stare de sănătate bună.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc s-a deplasat la spitalul Gemelli din Roma pentru un control programat, a declarat purtătorul său de cuvânt, Matteo Bruni, într-un comunicat trimis miercuri după-amiază presei, relatează Vatican News.

Până în acest moment, Vaticanul nu a oferit detalii despre starea Papei. Nu s-a spus nici cât timp va rămâne acesta la Spitalul Universitar Gemelli, unde a fost operat în 2021.

ADVERTISEMENT

Suveranul Pontif a apărut într-o formă relativ bună în timpul audienței sale generale, de miercuri. Cu toate acestea, el a făcut o grimasă vizibilă în timp ce a urcat și a ieșit din ”papamobil”. Lui Francisc i s-a îndepărtat o parte dintr-un plămân când era tânăr din cauza unei infecții respiratorii. Din această cauză, el vorbește adesea în șoaptă.

Papa Francisc, operat în 2021

Este cunoscut faptul că Papa Francisc suferă de diverticulită. Este o afecţiune care poate infecta sau inflama colonul. Acesta a fost supus unei operaţii în 2021 prin care i-a fost extirpată o parte din colon.

ADVERTISEMENT

Atunci, Suveranul Pontif a reacționat bine la intervenția chirurgicală. Operația a fost coordonată de profesorul Sergio Alfieri, avându-i ca medici asistenți pe prof. Luigi Sofo, dr. Antonio Tortorelli și dr. Roberta Menghi.

Francisc a devenit papă în 2013. El suferă și de sciatică, pe lângă problema de la genunchi, care l-a făcut să șchiopăteze. În debutul pontificatului, acesta a spus că își propune să stea în această poziție doar câțiva ani și de atunci a spus în repetate rânduri că își va da demisia dacă sănătatea precară i-ar fi imposibil să mai conducă Biserica Catolică.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după operația sa la colon din urmă cu doi ani, Papa Francisc a declarat la un post de radio în limba spaniolă că nu s-a gândit niciodată să renunțe din cauza stării de sănătate.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”