News

Papa Francisc, scos din minți de o femeie care a cerut binecuvântare pentru ”bebelușul” ei. ”Mi-am pierdut răbdarea…”

Papa Francisc a recunoscut că și-a pierdut răbdarea și a răbufnit după ce o credincioasă i-a solicitat un lucru mai puțin obișnuit.
13.05.2023 | 12:53
Papa Francisc scos din minti de o femeie care a cerut binecuvantare pentru bebelusul ei Miam pierdut rabdarea
Papa Francisc este considerat un lider religios carismatic / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Papa Francisc, unul dintre cei mai carismatici lideri religioși din istorie, a dezvăluit că a avut o reacție nervoasă după ce o femeie i-a făcut o solicitare neașteptată.

Cum a reacționat Papa Francisc, după ce o femeie i-a adus un câine de poșetă la binecuvântare

Mai exact, femeia a venit în fața Papei, a deschis geanta și i-a cerut acestuia binecuvântarea pentru ”bebelușul” ei, un cățel de talie mică.

ADVERTISEMENT

”Mi-am pierdut răbdarea și am mustrat-o, spunându-i că mulți copii sunt flămânzi și tu îmi aduci un câine”, a declarat Papa Francisc, citat de Mediafax.

Dezvăluirea a fost făcută în timpul unei conferințe despre criza demografică și scăderea natalității, fenomene care sunt în creștere, mai ales în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Gestul femeii l-a pus pe gânduri pe Papa Francisc

Papa spune că, pentru mulți oameni, animalele de companie înlocuiesc copiii. Pe de altă parte, tot el a explicat că generațiile tinere suferă de ”incertitudine, fragilitate și precaritate”, iar acest lucru duce la amânarea deciziei de a da naștere unui copil.

Femeile tinere sunt forțate deseori să aleagă între carieră și maternitate, în cazul lor existând ”constrângeri aproape insurmontabile”. În plus, a subliniat Papa, costurile vieții cotidiene au crescut atât de mult încât oamenii ajung să-și revizuiască prioritățile.

ADVERTISEMENT

Doar bogații își mai permit să aibă copii

În acest moment, doar cei bogați își permit să aibă copii, a atenționat Papa Francisc, comentând cifrele îngrijorătoare dat publicității recent: Italia a ajuns la al 14-lea an consecutiv în care a înregistrat scădere demografică. De data aceasta, nașterile au atins un minim istoric: sub 400.000, în 2022.

”Dificultatea de a găsi un loc de muncă stabil, dificultatea de a păstra un loc de muncă stabil, casele cu prețuri prohibitive, chiriile foarte mari și salariile insuficiente sunt probleme reale”, a declarat Papa Francisc, în timpul unei conferințe la care a participat și premierul italian Giorgia Meloni.

ADVERTISEMENT

Biserica Catolică consideră contracepția drept ”inadmisibilă din punct de vedere moral”, însă în ultimii ani a dat unele semne că intenționează să-și reconsidere poziția, în ”acord cu timpurile actuale”.

ADVERTISEMENT