Sport

Parchetul dezvăluie detalii terifiante din dosarul antrenorului pedofil de la Dinamo: „S-a propus menținerea arestării preventive”

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a făcut dezvăluiri terifiante din dosarul fostului antrenor de înot de la CS Dinamo, care a violat o minoră.
04.03.2024 | 14:57
Parchetul dezvaluie detalii terifiante din dosarul antrenorului pedofil de la Dinamo Sa propus mentinerea arestarii preventive
Parchetul a făcut dezvăluiri terifiante din dosarul antrenorului pedofil de la CS Dinamo. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Apar detalii terifiante din dosarul antrenorului de înot de la CS Dinamo, care a recunoscut în fața anchetatorilor că a violat o fetiță de doar 7 ani. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, care se ocupă de dosarul fostului antrenorului de la CS Dinamo, a oferit detalii tulburătoare.

Parchetul dezvăluie detalii terifiante din dosarul antrenorului pedofil de la Dinamo: „S-a propus menținerea arestării preventive”

Fostul antrenor de înot de la CS Dinamo a fost trimis în judecată și este cercetat în arest preventiv, pentru săvârșirea infacțiunii de viol asupra unui minor. Instructorul de înot în vârstă de doar 20 de ani a fost reținut de Poliție încă de pe 14 februarie, iar la două zile distanță a recunoscut totul în fața anchetatorilor.

ADVERTISEMENT

Parchetul a venit cu dezvăluiri terifiante. „La data de 13.02.2024, în jurul orei 18:30, un inculpat, exercitându-şi profesia de instructor de înot în cadrul unui club sportiv, situat în mun. București, sector 2, în timp ce se afla în timpul cursului de înot cu mai mulţi copii, a introdus degetele de 3 ori în vaginul persoanei vătămate, în vârstă de 7 ani, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Parchetul a propus prin rechizitoriu menținerea arestării preventine față de inculpat. Antrenorul de înot a fost arestat după ce mama fetiței în vârstă de 7 ani a sesizat Secția 6 de Poliție, acuzând faptul că fiica ar fi fost violată.

ADVERTISEMENT

CS Dinamo a rupt imediat contractul cu antrenorul de înot: „Suntem fermi angajați în lupta împotriva oricăror forme de abuz”

Clubul Sportiv Dinamo, unul dintre cele mai mari din țară la care este legitimat inclusiv dublul campion mondial și european la înot David Popovici, a reacționat prompt după acuzațiile de viol aduse antrenorului de înot în vârstă 20 de ani.

CS Dinamo a colaborat atent cu anchetatorii pentru soluționarea cazului. De altfel, clubul „alb-roșu” le-a pus anchetatorilor la îndemână imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot.

ADVERTISEMENT

„Suntem dedicați asigurării unui mediu sigur și propice pentru toți sportivii noștri, indiferent dacă practică sportul la nivel amator sau profesionist. Măsurile luate reflectă angajamentul nostru către binele și protecția comunității noastre sportive.

De asemenea, dorim să reiterăm că, încă de la deschiderea secției de înot, am oferit părinților posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparență și siguranță. 

ADVERTISEMENT

Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinților și a sportivilor. Clubul Sportiv Dinamo este ferm angajat în lupta împotriva oricăror forme de abuz și va continua să colaboreze cu toate părțile interesate pentru a menține un mediu sigur și sănătos pentru practicarea sporturilor”, a comunicat CS Dinamo, care a rupt colaborarea cu antrenorul de înot de 20 de ani.

Inculpatul a recunoscut că a agresat-o sexual pe fetița în vârstă de 7 ani după ce procurorii i-au spus că dețin imagini de pe camerele de supraveghere cu momentul agresiunii. Înainte de a semna cu CS Dinamo, instructorul de înot a lucrat alături de alți copii la un club privat.

ADVERTISEMENT