News

Parcurile ar putea fi redeschise după relaxarea măsurilor de restricție. Ce se va întâmpla cu restaurantele. Anunțul premierului Ludovic Orban. Video

24.04.2020 | 12:20
Parcurile ar putea fi redeschise dupa relaxarea masurilor de restrictie Ce se va intampla cu restaurantele Anuntul premierului Ludovic Orban Video
ADVERTISEMENT

Parcurile ar putea fi redeschise după relaxarea măsurilor de restricție începând cu data de 15 mai, însă situația restaurantelor nu este clasrificată la acest moment.

Parcurile ar putea fi redeschise după relaxarea măsurilor de restricție

Premierul Ludovic Orban a declarat, după ce a participat la şedinţa Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, că parcurile ar putea fi redeschise după ridicarea măsurilor de restricție.

ADVERTISEMENT

”Am discutat o metedologie de evaluare, parcurile fac parte din locurile publice care, dacă se respectă anumite reguli, pot fi deschise mai repede”, a anunțat șeful Executivului.

Declaratii Ludovic Orban

Posted by Fanatik News on Friday, April 24, 2020

Prim-ministrul a menționat că în privinţa restaurantelor, opiniile sunt rezervate, deoarece acolo nu poate purta masca. El a precizat că la hoteluri trebuie stabilit un set de reguli, printre care să se cazeze o singură persoană, chiar şi în cameră de două paturi.

ADVERTISEMENT

”Nu pot anunţa acum cu precizie care va fi măsura care va fi relaxată prima”

”Trebuie să fie făcută o relaxare în etape, cu relaxarea acolo unde riscul este foarte mic. Apoi, după două săptămânu, trebuie să existe o evaluarea a măsurii de relaxare”, a continuat Ludovic Orban.

Premierul a vorbit și despre faptul că, dacă vor fi redeschise şcolile, acestea fiind un spaţiu închis, copiii vor trebui să poarte mască. El a spus că este obligaţia Guvernului de a asigura măştile pentru cei care nu le pot procura.

ADVERTISEMENT

”Când vom lua decizii, vom anunţa. Suntem într-un proces de evaluare a fiecărei măsuri. Nu pot anunţa acum cu precizie care va fi măsura care va fi relaxată prima”, a afirmat Orban.

Șeful Guvernului a explicat că s-a discutat şi despre posibilitatea modificării intervalului de ieşire pentru persoane vârstnice şi înainte de 15 mai, dar nu a fost luată nicio decizie.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o zi, Ludovic Orban a anunțat că după data de 15 mai oamenii pot ieși din case fără declarație pe propria răspundere, dar vor exista în continuare anumite restricții.

ADVERTISEMENT