News

Părintele Calistrat, acuzat că a lovit o femeie, intervine în scandalul Untold – Gheboasă: „Am ajuns o gloată ieftină”

Părintele Calistrat a avut o reacție dură: „derapaje culturale bădărane și infecte pentru urechile unui public român -creștin Ortodox.”
09.08.2023 | 12:35
Parintele Calistrat acuzat ca a lovit o femeie intervine in scandalul Untold  Gheboasa Am ajuns o gloata ieftina
Părintele Calistrat intervine în scandalul Untold - Gheboasă. Colaj Fanatik/ Foto: Impact.ro/Facebook
ADVERTISEMENT

Părintele Calistrat, acuzat că a lovit o femeie, intervine în scandalul Untold – Gheboasă. Prestația trapperului pe scena de la Untold este criticată, provocând un val de reacții negative din partea opiniei publice.

Părintele Calistrat intervine în scandalul Untold – Gheboasă

Gheboasă se află în mijlocul unui scandal după ce a fost prezent pe scena Alchemy, la festivalul Untold, din Cluj. El este blamat pentru interpretarea artistică, deoarece a cântat o piesă cu versuri vulgare și rasiste, în care vorbește inclusiv de consumul de droguri.

ADVERTISEMENT

Odată cu izbucnirea acestui scandal, foarte multe persoane publice au ținut să își exprime opinia. Și un reprezentant al Bisericii a făcut precizări cu privire la incident. Este vorba despre părintele Calistrat, poate, cel mai cunoscut preot din România.

Părintele a postat un mesaj pe pagina de socializare în care vorbește despre promovarea interpreților de acest gen. Preotul sugerează că vinovată este societatea. Totodată spune că „cei care ne conduc pe noi” ar trebui să ia măsuri.

ADVERTISEMENT

„Toată opinia publică s-a oripilat și este crunt dezamăgită, că fiii lor și fiicele sunt duse cu sila la UNTOLD în Cluj, s-au umplut de cultura modernă, plină de obscenități și trivialitate.

Oare cine promovează aceste produse ieftine, numite piese muzicale, iar pe autorii lor îi numesc artiști? (…) Cât am evoluat, cât ne-am cultivat, cât ne-am înțelepțit dacă am ajuns la asemenea grad de degradare să nu mai avem un sistem și criteriu de valori culturale și intelectuale după care să ne ghidăm în lumea socială?

ADVERTISEMENT

Vă dați singuri seama și să ne dăm singuri seama, la ce cote de inteligență am ajuns și noi și cei care ne conduc pe noi, dacă am atins performanța de a adora sexul și desfrâul și organele genitale în textele muzicale moderne.”, a scris părintele Calistrat pe rețelele de socializare.

Părintele Calistrat: „Bravo, Boc! Bravo, Iohannis! Bravo, România!”

Totodată, preotul din Iași susține că societatea a ajuns o „gloată ieftină” prin prisma promovării industriei „lascive a pornografiei și sexualității”. Ironic, preotul Calistrat spune că, în rest, suntem „tobă de carte, de titluri, diplome, de studii care mai de care cu titluri mai pompoase, cand de fapt suntem zero, zero, zero.”

ADVERTISEMENT

Părintele nu s-a sfiit să atragă atenția Ministerului Culturii și Tineretului, comitetelor de părinți, reprezentanților CNA sau primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și președintelui Klaus Iohannis.

„Unde este forul suprem al Academiei Române să explice și să lămurească motivul acestor derapaje culturale bădărane și infecte pentru urechile unui public român -creștin Ortodox, mai ales în plin Postul Adormirii Maicii Domnului?
– Care este cauza fundamentală, că pruncii noștrii creștini savurează cu miile, plini de poftă și nesațiu, fără pic de jenă sau pudicitate, asemenea abjecții infecte, numite cultură muzicală?
– Bravo BOC !
– Bravo IOHANIS!
– Bravo Ministerul Culturii și Tineretului!
– Bravo CNA România!
– Bravo ROMÂNIA !
Am atins toate podiumurile posibile în școala educației, culturii și eticii sociale!
România ține-o tot așa!”, a conchis părintele Calistrat.

ADVERTISEMENT