News

Părinții copilului din Brașov ținut 4 ani sclav la o stână, explicații halucinante: ”Nu i-a plăcut școala”

Ce spun părinții copilului din Brașov ținut 4 ani sclav la o stână din județ. Aceștia oferă explicații halucinante față de acest caz de Evul Mediu.
04.04.2024 | 10:46
Parintii copilului din Brasov tinut 4 ani sclav la o stana explicatii halucinante Nu ia placut scoala
Cum explică părinții copilului din Brașov ținut sclav la o stână această situație: ”A plecat de bună voie, nu l-am mânat”. Sursa foto: IPJ Brașov / Observator News / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Reacția de-a dreptul halucinantă pe care au avut-o părinții copilului din Brașov ținut 4 ani sclav la o stână din județ. Cum explică aceștia faptul că și-au vândut practic băiatul unui proprietar de animale.

Cum explică părinții copilului din Brașov ținut sclav la o stână această situație: ”A plecat de bună voie, nu l-am mânat”

Timp de 4 ani, un copil din județul Brașov a fost ținut sclav la o stână de pe raza județului din centrul țării. Acest caz revoltător a fost semnalat în satul Dăișoara, comuna Ungra.

ADVERTISEMENT

În perioada 2018 – 2022, minorul era înfometat și bătut dacă nu își făcea treaba. A ajuns în această locație pe când avea doar 7 ani. Polițiștii l-au salvat pe minor după mai multe percheziții făcute miercuri dimineaţă.

Așa-zișii stăpâni ai copilului sunt acum după gratii, iar părinții sunt arestați la domiciliu. Ani la rândul, minorul trăia un adevărat calvar. Își ducea zilele într-o cameră insalubră, departe de civilizație.

ADVERTISEMENT

Dormea pe o saltea murdară, nu avea geamuri, iar pereții erau plini de igrasie. Într-o altă încăpere în care mai dormea băiatul, un lemn proptea tavanul ca să nu se dărâme.

Din datele anchetatorilor, proprietarul stânei ar fi chiar viceprimarul din Ungra, comuna de care aparține satul Dăişoara. Tatăl minorului este acuzat că şi-ar fi vândut băiatul. Părintii însă neagă acuzațiile, scriu cei de la Observator News.

ADVERTISEMENT

Întrebați de reporteri dacă, într-adevăr, și-au trimis copilul minor la muncă pe bani, mama și tatăl acestuia au oferit explicații incredibile. ”Copilul nu a vrut să plece la şcoală că nu i-a plăcut şcoala. Îi plăceau oile, îi plăcea munca. Nu a fost forţat, nimic! Nu a fost obligat copilul! Copilul a plecat de voie bună, noi nu l-am mânat”, spun aceștia, conform sursei citate.

Copilul din Brașov, maltratat la stâna din Ugra

Anchetatorii spun că băiatul era ținut cu forța la stâna din Ugra. În zilele în care nu muncea sau pur și simplu pica din picioare era bătut şi pedepsit să stea într-o cuşcă. A dus o astfel de viață de chin timp de patru ani, între 2018 şi 2022.

ADVERTISEMENT

Miercuri, viceprimarul comunei a fost vizitat de mascați. Dosarul a fost deschis de anul trecut când poliţiştii l-au găsit pe băiat lovit şi extenuat la o altă fermă. La acea vreme, părinţii au fost arestaţi preventiv, iar de o lună cei doi sunt în arest la domiciliu. În prezent, copilul de 13 ani se află în grija statului împreună cu ceilalţi cinci fraţi ai săi.

ADVERTISEMENT
Tags: