News

Parlamentar italian din partidul Giorgiei Meloni, suspectat că a împușcat un om, de Revelion

Eveniment șocant petrecut de Revelion. Un deputat italian din partidul ”Frații Italiei” a venit cu un pistol la petrecerea de Anul Nou, iar arma s-a descărcat accidental.
02.01.2024 | 23:14
Parlamentar italian din partidul Giorgiei Meloni suspectat ca a impuscat un om de Revelion
Parlamentarul italian Emanuele Pozzolo veniit cu arma la petrecerea de Anul Nou / Foto: Emanuele Pozzolo Facebook
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în timpul unei petreceri în mica localitate Rosazza din regiunea nordică Piedmont, unde un bărbat în vârstă de 31 de ani a suferit o rană ușoară la picior.

Emanuele Pozzolo susține că arma era la altcineva în momentul în care s-a descărcat

Emanuele Pozzolo, membru al partidului Fratelli d’Italia (Frații Italiei) condus de Prim-ministrul Georgia Meloni, a recunoscut că a adus arma, dar neagă că ar fi el cel care a tras focul.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor informații apărute în presa italiană, victima ar fi ginerele unui membru al echipei de securitate a lui Pozzolo.

Conform relatărilor, Pozzolo, în vârstă de 38 de ani, s-a lăudat în fața celorlalți invitați cu mini-revolverul său de calibru 22, pentru care deține o licență de port-armă. Se pare că arma a fost trecută între invitați înainte de a se descărca accidental, lovind unul dintre ei la picior.

ADVERTISEMENT

Pozzolo neagă că arma ar fi fost în mâinile lui, în momentul în care s-a descărcat. Procurorii italieni au deschis o anchetă care să lămurească circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Val de critici la adresa partidului Giorgiei Meloni, după incidentul de Revelion

Evenimentul care l-a avut protagonist pe deputatul italian a stârnit un val de reacții din partea opiniei publice și a politicienilor, ținând cont de apartenența lui Pozzolo la o formațiune considerată de extremă dreapta.

ADVERTISEMENT

Fostul prim-ministru Matteo Renzi a caracterizat partidul lui Meloni ca format din oameni “inadecvați, incompetenți și periculoși mai ales pentru ei înșiși”, arată BBC.

De asemenea, Elly Schlein, lider al opoziției de centru-stânga, a cerut Prim-ministrului Meloni să ia măsuri, exprimând îngrijorare față de “pericolul pe care acești incompetenți îl prezintă pentru securitatea celor din jurul lor”.

ADVERTISEMENT

Premierul Meloni nu a comentat incidentul, însă partidul pe care-l conduce a transmis un comunicat în care caracterizează momentul drept ”irelevant politic”. Acesta a făcut apel către ceilalți politicieni să lase anchetatorii să lucreze în liniște și să nu transforme incidentul într-un circ politic.

ADVERTISEMENT