News

Pasajul Mogoșoaia, deschis traficului începând de joi. Cîțu: ”Va rezolva problema acestor șoferi care stau în trafic”. Update

Pasajul Mogoșoaia a fost deschis, joi. Florin Cîțu a făcut declarații de la fața locului.
30.09.2021 | 15:23
Pasajul Mogosoaia deschis traficului incepand de joi Citu Va rezolva problema acestor soferi care stau in trafic Update
ADVERTISEMENT
30-09-2021
12:23

Pasajul Mogoșoaia a fost deschis

Florin Cîțu a asistat la deschiderea pasajului Mogoșoaia. Premierul a făcut de la fața locului câteva declarații, în timp ce mai mulți șoferi claxonează nervoși din cauza traficului.

”Îi auzim pe șoferi cât de nervoși sunt. Felicitări constructorului.

Aceste pasaj va rezolva problema acestor șoferi care stau în trafic”, sunt câteva dintre spusele premierului.

Pasajul a fost deschis mai devreme cu șase luni decât termenul contractual, potrivit spuselor de miercuri după-amiaza ale fostul ministru al transporturilor Cătălin Drulă.

Veste bună pentru șoferi, pentru că, începând de joi, pasajul Mogoșoaia va fi deschis în mod oficial traficului rutier. Anunțul a fost făcut de fostul ministru al transporturilor din țara noastră.

Pasajul Mogoșoaia, deschis traficului rutier. Anunțul a fost făcut de fostul ministru de transporturi

Anunțul a fost făcut de Cătălin Drulă, care a precizat că acesta a fost unul dintre proiectele pe care a vrut să le vadă finalizate înainte ca anul 2021 să se termine.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a precizat că acest pasaj trebuia să fie gata abia anul viitor, în luna aprilie, dar el a „luptat” pentru ca el să fie mai devreme gata și să fie dat în funcțiune.

Conform anunțului făcut de fostul ministru al transporturilor pe rețelele de socializare, firma austriacă s-a ținut de cuvânt și a reușit să termine proiectul la timp.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Cătălin Drulă, fostul ministru al transporturilor

Acesta a mai precizat și faptul că pasajul trebuia să fie executat în 24 de luni, o perioadă considerată enormă de Cătălin Drulă.

El a discutat cu Compania de Drumuri, precum și cu constructorul și a reușit să obțină asumarea că proiectul va fi finalizat înainte de termen, mai precis până pe 1 octombrie.

ADVERTISEMENT

„Mâine se deschide circulația pe pasajul Mogoșoaia. E unul dintre proiectele pe care le-am asumat și pentru care m-am luptat să ajungă la final în 2021.

Mă bucur că antreprenorul austriac și-a ținut promisiunea de a finaliza proiectul anticipat și îl felicit pe această cale.

ADVERTISEMENT

Pentru acest pasaj de 108 metri (plus rampele și bretele aferente) a fost prevăzută la licitația din 2017 o durată de execuție de 24 de luni. Enorm! Cu alte cuvinte, constructorul trebuia să termine lucrarea abia în aprilie 2022.

Nu am acceptat această situație și, după discuții cu Compania de Drumuri și cu constructor, am reușit să obțin o asumare fermă pentru finalizarea în avans, cel târziu pe 1 octombrie”, a transmis fostul ministru.

Iată că acest lucru s-a întâmplat chiar mai devreme și pasajul Mogoșoaia devine funcțional chiar în ultima zi din septembrie, astfel că se va pune capăt aglomerației de pe Centura Capitalei.

Totuși, acolo mai există încă o problemă semnalată de fostul ministru, anume cele două șantiere de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoșoaia și Otopeni și turbogirația de la Otopeni.

ADVERTISEMENT