Sport

Patron din SuperLiga, un ultim omagiu adus lui Aleksei Navalnîi: „Nu trebuie să fie dat uitării”

Un patron din SuperLiga a reacționat după moartea lui Aleksei Navalnîi. Omul de afaceri i-a adus un ultim omagiu fostului lider al opoziției ruse.
17.02.2024 | 11:52
Patron din SuperLiga un ultim omagiu adus lui Aleksei Navalnii Nu trebuie sa fie dat uitarii
Patronul din SuperLiga a reacționat după moartea lui Aleksei Navalnîi. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Aleksei Navalnîi, cea mai înverșunată voce care s-a opus regimului lui Vladimir Putin, a murit vineri, 16 februarie, în închisoare, la vârsta de 47 de ani. Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova, a reacționat și i-a adus un ultim omagiu celui mai important critic al perioadei în care Putin a fost la putere.

Patron din SuperLiga, un ultim omagiu adus lui Aleksei Navalnîi: „Nu trebuie să fie dat uitării”

Politicianul rus de opoziție, Aleksei Navalnîi, a murit în închisoare. Importante figuri politice ale lumii internaționale a acuzat regimul de la Moscova pentru moartea disidentului rus. Adrian Mititelu a avut doar cuvinte de laudă pentru Aleksei Navalnîi.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Adrian Mititelu i-a adus un ultim omagiu lui Aleksei Navalnîi, una dintre cele mai emblematice figuri ale opoziţiei din Federaţia Rusă. „Respect etern pentru Alexei Navalnîi! Dumnezeu să-l odihnească!

A plecat dintre noi un om deosebit, un exemplu de CURAJ, DEMNITATE ȘI PATRIOTISM! Sacrificiul lui nu trebuie să fie dat uitării, lumea occidentală trebuie să-i cinstească memoria acestui martir al secolului XXl.

ADVERTISEMENT

Sacrificiul lui Alexei Navalnîi, Boris Nemtov, și a altor mii de patrioți ruși, eliminați de regimul odios, obligă lumea occidentală să nu dea înapoi în disputa cu Moscova.

„Trebuie să conștientizăm că suntem norocoși. Rușii încă nu au scăpat din ghearele tiraniei”

Noi toți cei care trăim în lumea liberă, dincolo de neajunsuri și nemulțumiri de tot felul, trebuie să conștientizăm că suntem norocoși, spre deosebire de poporul rus, care încă nu a reușit să scape din ghearele tiraniei, deși au trecut 107 ani de când se află sub jugul terorii!

ADVERTISEMENT

Români, bucurați-vă de libertate, unii dintre noi, nici nu știm cât de valoroasă este, doar atunci când nu o avem o prețuim cu adevărat! Dacă vrem s-o păstrăm trebuie să fim vigilenți și responsabili!”, a scris Adrian Mititelu pe pagina personală de Facebook.

Serviciul penitenciar rus a anunțat vineri, 16 februarie, că Aleksei Navalnîi a decedat după ce i s-ar fi făcut rău în timpul unei plimbări. Ultimele imagini în viață cu opozantul lui Vladimir Putin ar fi fost surprinse miercuri, 14 februarie, când a audiat prin video din colonia unde îşi ispăşea pedeapsa.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe, reacție după moartea lui Aleksei Navalnîi

Sâmbătă, 17 februarie, Ministerul Afacerilor Externe a avut o reacție furibundă în cazul morții lui Aleksei Navalnîi. MAE a emis un comunicat de presă prin care a condamnat încălcările repetate ale normelor de drept internaţional de către regimul din Federaţia Rusă.

”Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă regretul profund ca urmare a anunţului despre decesul în închisoare al politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi. Acesta va rămâne pentru totdeauna o figură proeminentă în lupta pentru transparenţă, justiţie şi respectarea drepturilor fundamentale.

Decesul său reprezintă o pierdere uriaşă în eforturile pentru consolidarea valorilor democratice. Exprimăm sincere condoleanţe familiei lui Aleksei Navalnîi în aceste momente dificile.

Împărtăşim durerea lor şi suntem solidari cu cei care au admirat şi sprijinit vocile curajoase în favoarea schimbărilor democratice”, se arată în comunicatul postat pe site-ul instituției.

ADVERTISEMENT