Fotbal intern

Patronul lui CFR Cluj se lăuda în vară că ia doi mijlocași titulari de la Schalke. Dan Petrescu l-a făcut să renunțe la transferurile fanteziste! EXCLUSIV

02.10.2019 | 14:25
Patronul lui CFR Cluj se lauda in vara ca ia doi mijlocasi titulari de la Schalke Dan Petrescu la facut sa renunte la transferurile fanteziste EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Parcursul excelent din Europa al CFR-ului, consolidat și de evoluțiile bune din campionat, unde s-a folosit de cele mai multe ori garnitura a doua, se datorează și transferurilor reușite din cele două perioade în care Dan Petrescu a fost pe banca clujenilor. Cu sume decente, antrenorul a adus jucători care au explodat sub comanda sa.

Patronul lui CFR Cluj se lăuda la finalul campionatului trecut că va transfera din Bundesliga

După întoarcerea lui Petrescu, CFR Cluj a câștigat din nou titlul. FANATIK a aflat că la cheful de după terminarea stagiunii trecute, Varga avea să facă un anunț șocant în cercul apropiaților săi: și anume că e gata să ia doi mijlocași titulari de la Schalke. ”Declarația” a stârnit amuzament. Dan Petrescu i-a cerut patronului să renunțe la transferurile fanteziste și să urmăreasă jucători care pot ajuta imediat echipa în încercarea de a prinde o grupă europeană și de a nu pierde teren în campionat.

ADVERTISEMENT

Așa au ajuns în Gruia jucători ca Burcă, Cestor sau Boli, titulari în defensiva campioanei României în victoria cu Lazio. Nimeni n-ar fi crezut că fundașul lui Botoșani, de exemplu, se va impune atât de repede în angrenajul campioanei. Este aceeași rețetă ca și în cazul lui Bordeianu, jucător cu o cotă mică adus în primul mandat al lui Petrescu la CFR și ajuns între timp la Națională. La extrema cealaltă, Ioniță e unul dintre puținii jucători aduși de Petrescu la Cluj care n-a reușit să rupă gura târgului. CFR Cluj a cheltuit un milion de euro pentru a-l lua de la Astra, în ianuarie 2018, și avea să-l împrumute la Craiova un an și șase luni mai târziu.

Patronul lui CFR Cluj se lăuda în vară că ia doi mijlocași titulari de la Schalke. Dan Petrescu l-a făcut să renunțe la transferurile fanteziste (sursă foto: sportpictures.eu)
Patronul lui CFR Cluj se lăuda în vară că ia doi mijlocași titulari de la Schalke. Dan Petrescu l-a făcut să renunțe la transferurile fanteziste (sursă foto: sportpictures.eu)

Essien şi Baptista, găselniţele lui Neluţu Varga

Lucrurile nu au stat mereu așa, iar Petrescu și-a impus punctul de vedere după multe discuții cu patronul Neluțu Varga. Discret în ceea ce privește aparițiile publice, dar la fel de insistent ca Gigi Becali atunci când vine vorba de luat decizii în ceea ce privește echipa, Varga a fost mereu atras de transferuri răsunătoare la echipă.

ADVERTISEMENT
Julio Baptista, o apariţie trecătoare la CFR Cluj
Julio Baptista, o apariţie trecătoare la CFR Cluj

Imediat după ce a luat primul titlu cu CFR Cluj, Dan Petrescu a plecat în China. A fost momentul în care Neluțu Varga și-a putut satisface toate capriciile. Când a auzit că-l poate lua pe Essien nici n-a stat pe gânduri. L-a chemat pe mijlocașul ghanez de 35 de ani la Cluj și era gata să-i ofere un contract. Medicii l-au supus unor teste și n-au dat ok-ul pentru transfer, iar antrenorul de atunci, Edi Iordănescu, s-a opus și el mutării. Essien a ajuns în cele din urmă la Sabail, în Azerbaidjan, unde a adunat doar vreo 200 de minute în ultimele două sezoane.

Julio Baptista a fost un alt nume sonor propus în Gruia. Brazilian, 37 de ani, trecut pe la Real Madrid, Roma sau Sevilla. De data asta, nimeni nu l-a mai putut convinge pe Varga de inutilitatea transferului. ”Bestia” a venit la CFR Cluj în vara lui 2018 pe un salariu uriaș pentru România, 45.000 de euro pe an. A bifat exact 43 de minute în tricoul CFR-ului, în trei meciuri, și și-a anunțat apoi retragerea din fotbal în mai 2019.

ADVERTISEMENT