Sport

Patronul lui Inter nu se teme de Manchester City în finala Champions League: „Avem calitatea de a le face faţă”

Steve Zhang, patronul lui Inter, a avut un mesaj războinic înainte de finala Champions League cu Manchester City. Miliardarul chinez nu se teme de echipa lui Pep Guardiola.
09.06.2023 | 20:56
Patronul lui Inter nu se teme de Manchester City in finala Champions League Avem calitatea de a le face fata
Steve Zhang a avut un mesaj războinic înainte de finala Manchester City - Inter. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Steve Zhang a avut un mesaj războinic înainte de finala Champions League dintre Inter, echipa pe care o conduce, și Manchester City. Miliardarul chinez a precizat că „nerazzurrii” au capacitatea de a se mobiliza în fața echipelor puternice.

Steve Zhang, patronul lui Inter, i-a pus gând rău lui Manchester City înainte de finala Champions League

Manchester City și Inter se înfruntă cu trofeul Ligii Campionilor pe masă, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00 pe cea mai mare arenă din Istanbul. Formația lui Pep Guardiola poate cuceri în premieră cel mai râvnit trofeu intercluburi din Europa, în timp ce italienii joacă prima finală după o pauză de 13 ani.

ADVERTISEMENT

Steve Zhang, președintele și patronul lui Inter, a ținut să adreseze un mesaj de luptă înainte de marea finală. „Respect profund City, este o echipă magnifică. Dar avem calitatea de a le face faţă. În ultimii ani, cu cât ştacheta a fost ridicată mai sus de rivalii noştri, cu atât am avut performanţe mai bune.

Inter nu se dă bătută în faţa echipelor puternice”, a declarat Steve Zhang, potrivit Gazzetta dello Sport. Cel mai tânăr președinte din istoria lui Inter, la doar 26 de ani în 2018, miliardarul chinez a transmis că nu se teme de Manchester City, aspect confirmat și de antrenorul Simone Inzaghi.

ADVERTISEMENT

Steve Zhang îl laudă pe Simone Inzaghi înainte de Manchester City – Inter, finala Champions League

Inter a încheiat pe locul 3 în Serie A, însă antrenorul Simone Inzaghi și-a salvat postul printr-un parcurs remarcabil al lui Inter în Champions League. În toamna anului trecut, antrenorul italian a fost aproape să părăsească banca formației de pe Giuseppe Meazza.

„M-am gândit de multe ori cum ar fi să câştig Liga Campionilor. Dar chiar şi să visez c-o câştig mi s-a părut imposibil… Acum că suntem în finală, totuşi, toţi cei de la club au o dorinţă incredibilă de a încerca. Cum a spus antrenorul Inzaghi: ‘nu ne este frică, vrem doar să jucăm această partidă’.

ADVERTISEMENT

„Inzaghi are abilităţi mari de management şi impune un calm incredibil. Când îl văd înainte de meciuri, sunt mai tensionat decât el. A fost un cadou pentru mine şi el este omul din finala Ligii Campionilor”, a spus Steve Zhang.

Steve Zhang, dezvăluire despre Romelu Lukaku: „Am crezut că este nebun”

Romelu Lukaku a fost împrumutat de Inter în acest sezon de la Chelsea. Steve Zhang a făcut o dezvăluire de senzație despre atacantul belgian. „El mi-a spus: ‘Preşedinte, niciodată să nu spui niciodată, vom ajunge în finala Ligii Campionilor’. Am surâs, gândind: ‘este nebun’, dar a avut dreptate”, a mai spus Steve Zhang.

ADVERTISEMENT

Manchester City are șansa să devină doar a doua echipă din Anglia ce realizează „tripla istorică” după Manchester United în sezonul 1998-1999, când „diavolii” au câștigat Champions League, Premier League și FA Cup.

De cealaltă parte, Inter a câștigat la nivel european de trei ori Cupa Campionilor Europeni/ Liga Campionilor și de trei ori Cupa UEFA. De asemenea, „nerazzurrii” au obținut două trofee în Cupa Intercontinentală şi unul în Cupa Mondială a Cluburilor.

ADVERTISEMENT