News

Patru bebeluși cu grave probleme medicale, o nouă șansă la viață. Au fost transportați la spitale din Europa

Grație unei asociații din România, patru bebeluși cu grave probleme medicale primesc o nouă șansă la viață. Micuții au ajuns la tratament în străinătate.
28.09.2023 | 23:49
Patru bebelusi cu grave probleme medicale o noua sansa la viata Au fost transportati la spitale din Europa
Șansă la viață pentru patru bebeluși cu grave probleme medicale. Micuții au ajuns la tratament în străinătate. Sursa foto: Asociația Blondie / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Patru bebeluși cu grave probleme medicale, Gabriela, Carla, Maria și Sofia, au primit o nouă șansă la viață. Micuțele au fost transportate la spitale din Europa pentru tratament de specialitate.

Șansă la viață pentru patru bebeluși cu grave probleme medicale. Micuții au ajuns la tratament în străinătate

Grație unui efort de excepție făcut de Asociația Blondie, patru bebeluși cu diferite malformații, care nu puteau fi tratați în România, au primit o nouă șansă de a trăi prin transferuri la spitale din afara țării.

ADVERTISEMENT

În decurs de doar 72 de ore, cei de la Asociația Blondie au adunat 60.000 de euro pentru tratamentului micuților. O fetiță va ajunge Finlanda la un transplant de rinichi, iar alte trei în Italia.

Mai exact, Gabriela în vârstă de 4 luni a zburat, marţi, către Helsinki, iar Carla (5 saptamani), Maria şi Sofia (11 zile) au fost în cursa spre Milano. Asociaţia Blondie a putut organiza de-a lungul activității sale 160 de zboruri şi a ajutat peste 400 de copii.

ADVERTISEMENT

Două zboruri într-o singură zi! Cu căutat avion, echipaj, stabilit orar cu medicii, plătit 60.000 de euro, zburat – totul pentru că ieri la 11.00 Gabriela să plece în zbor spre Helsinki și la ora 15.00, Carla, Maria și Sofia să zboare la Milano. Simțiți și voi ce simțim noi? Că e singura, singura normalitate. Că nu putea fi altfel. Că nu puteam spune în niciun moment că e prea mult, prea greu, prea scump. Așa-i?

Suntem obosiți, tare obosiți. Mai putem? O, daaaaaa! Deja pregătim zborul următor. Cu aceeași stare de atâta bine și atâta privilegiu! Va lăsăm și multe poze să vedeți ce ați făcut! Încă o dată: am făcut două zboruri într-o singură zi! Cerul nu e limita!”, scriu cei de la Asociația Blondie, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Asociația Blondie: ”Vrem să le dăm părinților cea mai bună dovadă de prețuire pentru ei”

Asociaţia Blondie a luat naștere la începutul pandemiei. A fost înfiinţată de Adelina Toncea. Acest ONG vrea să ofere acces copiilor grav bolnavi la serviciile de sănătate din Europa, atunci când în România nu mai au speranțe.

Pentru o deplasare în condiţii optime, asociația închiriază pentru fiecare zbor un avion de linie din flota Tarom. În aceste aeronave călătoresc copiii alături de părinţii lor. Trebuie spus că cei mici sunt îngrijiţi constant de medicii de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Vrem să le dăm părinţilor cea mai bună dovadă de preţuire pentru ei. Aici sunt cazuri foarte grele şi pentru Europa. Facem orice pentru ei. Am avut şi probleme dar dacă asta e meseria noastră, cu asta ne ocupam”, a afirmat Cătălin Cîrstoveanu, Şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Spitalul ”Marie Sklodovska Curie” Bucureşti, conform News.ro.

ADVERTISEMENT