News

Patru copii din Timiș, luați în plasament pentru a fi exploatați. Micuții erau puși la munci grele

Patru copii din Timiș au fost luați în plasament cu scopul clar de a fi exploatați prin munci grele, în special agricole.
19.10.2022 | 11:00
Patru copii din Timis luati in plasament pentru a fi exploatati Micutii erau pusi la munci grele
Caz de sclavie în Timiș. Foto: Tion
ADVERTISEMENT

Copiii cu vârstele cuprinse între 12 și 16 ani au fost puși la muncă timp de doi ani de zile, de către familia care i-a luat în plasament pentru a le oferi o viață mai bună.

Caz de sclavie modernă în Timiș

Polițiștii și procurorii DIICOT au aflat de acest caz și au demarat o anchetă. Conform Tion.ro, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara- Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, au făcut astăzi trei percheziții domiciliare în Timiș pentru săvârșirea ”infracţiunii de trafic de minori în formă agravată, urmând a fi puse în executare trei mandate de aducere”.

ADVERTISEMENT

DIICOT anunțase astăzi că peste 300 de percheziții sunt făcute pentru a destructura astfel de cazuri, pe lângă cele de trafic de droguri.

Poliția Română și procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au, miercuri,peste 50 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, grupările sunt specializate în trafic de migranți, criminalitate informatică și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave”, au precizat reprezentanții DIICOT într-un comunicat.

”În cauză s-a reținut că, în perioada 2020 – 2022, două persoane, soț și soție, în calitate de asistenți maternali, împreună cu fiica lor (32 ani), ar fi exploatat, prin supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forțat, patru persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, care se aflau în plasament la aceștia.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul celor doi ani de zile, asistenții maternali nu ar fi acordat îngrijirea, ocrotirea, educarea și întreținerea necesară persoanelor vătămate minore, care ar fi fost obligate să presteze zilnic activități fizice solicitante, în cadrul exploatației agricole deținute de persoanele bănuite”, precizează autoritățile.

Conform sursei citate, copiii erau bătuți dacă refuzau să îndeplinească activitățile stabilite de cei care îi exploatau. Cei patru copii, toți băieți, au fost luați din grija familiei după ce abuzurile au ajuns în atenția autorităților. Băieții au ajuns la centrele de plasament din Lugoj și Găvojdia. Mai mult, cei doi soți au fost dați afară de la DGASPC Timiș, acolo unde lucrau.

ADVERTISEMENT

Cazul este șocant în condițiile în care adulții erau angajați ai DGASPC Timiș și lucrau practic într-un domeniu în care trebuie să ajute astfel de copii.

ADVERTISEMENT
Tags: