Fotbal intern

Patru echipe se bat pe două locuri de play-off. Dinamo are şanse minime, Viitorul şi Gaz Metan au program infernal

04.02.2020 | 12:30
Patru echipe se bat pe doua locuri de playoff Dinamo are sanse minime Viitorul si Gaz Metan au program infernal
ADVERTISEMENT

Au mai rămas doar 3 etape din sezonul regulat, iar în acest moment nu mai puţin de 4 formaţii speră să se califice în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1. Viitorul, Botoşani şi Gaz Metan au cele mai mari şanse, în condiţiile în care Dinamo este la 5 puncte de locul 6 în acest moment.

Dinamo are şanse minime de calificare

Dinamo are şanse minime să se califice în play-off în acest sezon, după înfrângerile din finalul lui 2019, cu Hermannstadt, Sepsi şi Botoşani. A câştigat surprinzător în faţa Astrei în weekend-ul trecut, scor 2-0, dar diferenţa faţă de ultimul loc de play-off este de 5 puncte cu doar 3 etape înainte de finalul sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

Iar Dinamo nu beneficiază nici de un program facil în aceste etape. Este adevărat, este mare favorită în deplasarea cu Voluntari din această rundă, dar are apoi două meciuri extrem de dificile. Va juca Derby de România cu FCSB pe Naţional Arena, la solicitarea membrilor DDB, iar în ultima etapă se va deplasa la Mediaş, pentru duelul cu Gaz Metan.

În aceste condiţii şi ţinând cont că este la 5 puncte de Gaz Metan şi Botoşani, Dinamo este extrem de aproape să rateze pentru a treia oară la rând calificarea în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Viitorul şi Gaz Metan, program infernal în final de sezon

Succesul Viitorului de aseară în faţa lui Poli Iaşi poate fi decisiv pentru calificarea în play-off chiar şi în acest sezon. Trupa lui Gică Hagi a avut emoţii şi în sezonul trecut când a reuşit clasarea între primele 6 după victoria cu Botoşani din ultima etapă a sezonului regulat 2018-2019.

Acum, Iancu şi compania au două puncte peste Gaz Metan şi Botoşani, dar vor juca în următoarele etape cu Universitatea Craiova şi CFR Cluj, două partide infernale. Doar în ultima rundă are un duel facil, cel puţin la prima vedere, cu Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

La fel de dificil este şi programul lui Gaz Metan în ultimele meciuri din februarie. Găzduieşte campioana CFR Cluj în acest weekend, iar în ultima etapă pe Dinamo. Va juca şi în deplasare cu Clinceni, o echipă arţăgoasă pe teren propriu.

Botoşani, drum liber spre play-off!

Botoşani a fost şi mai norocoasă în prima etapă din 2020. Croatul Marko Dugandzic, “perla” lui Valeriu Iftime, a marcat singurul gol al întâlnirii în minutul 90 şi a egalat-o pe Gaz Metan în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Mai mult, moldovenii au şi cel mai uşor program în acest final de sezon. Joacă două partide acasă, cu Hermannstadt şi Poli Iaşi, plus o partidă în deplasare la Sepsi. Toate cele 3 meciuri sunt la îndemână, iar două victorii ar însemna, aproape sigur, o calificare în play-off.

Botoşani are avantajul meciurilor directe în duelul cu Viitorul lui Hagi, dar este dezavantajată cu Gaz Metan. Trupa lui Iordănescu a reuşit un 1-1 în Moldova şi a remizat acasă fără goluri.

Programul Viitorului:
Viitorul – U Craiova
CFR Cluj – Viitorul
Viitorul – Clinceni

Programul lui FC Botoşani:
Botoşani – Hermannstadt
Sepsi – Botoşani
Botoşani – Poli Iaşi

Programul lui Gaz Metan:
Gaz Metan – CFR Cluj
Clinceni – Gaz Metan
Gaz Metan – Dinamo

Programul lui Dinamo:
Voluntari – Dinamo
Dinamo – FCSB
Gaz Metan – Dinamo

Clasamentul cu 3 etape înainte de finalul sezonului regulat:
5. Viitorul 38p
6. Gaz Metan 36p
7. Botoşani 36p
8. Dinamo 31p

ADVERTISEMENT