News

Patru membri ai unui ansamblu folcloric au murit într-un accident, după concert. Tinerii aveau între 18 și 31 de ani

Tragedie fără margini pe drumurile din Suceava, acolo unde o mașină cu 5 tineri la bord s-a făcut zob undeva la Dorna Candrenilor, iar 4 oameni au murit.
21.08.2023 | 15:23
Patru membri ai unui ansamblu folcloric au murit intrun accident dupa concert Tinerii aveau intre 18 si 31 de ani
Patru membri ai unui ansamblu folcloric au murit într-un accident, după concert. Tinerii aveau între 18 și 31 de ani. Foto: Monitorul de Suceava
ADVERTISEMENT

Trei persoane au murit pe loc, în timp ce un al patrulea pasager s-a stins pe un pat de spital din Vatra Dornei, iar a 5-a e în stare gravă la UPU a spitalului Județean Suceava. Toți cei cinci tineri erau membri ai Ansamblului ”Florile Bucovinei” din Rădăuți și veneau acasă de la Zilele orașului Târnăveni.

Patru membri ai unui ansamblu folcloric au murit

Ovidiu Foca, director al Casei de Cultură Rădăuți, a confirmat această informație tragică, pentru Monitorul de Suceava. ”Ansamblul a fost înființat în 1980, iar cei care vin aici sunt amatori, fac totul din plăcere. Într-adevăr, au fost invitați la Târnăveni, iar unul din ei avea un deces în familie și de aceea a plecat mai repede și nu cu autocarul pe care l-am pus la dispoziție și care a plecat spre casă undeva în jurul orei 9.00. E o veste care pur și simplu mă lasă fără aer”, a declarat Ovidiu Foca.

ADVERTISEMENT

Cele cinci persoane se aflau într-un autoturism Audi, condus de Robert Ionel Mafteian, de 20 de ani. Alături de acesta se mai aflau în mașină Maria Bălan (26 de ani), Ioana Tiperciuc (18 ani) și Andrei Pintilescu (31 de ani). Ștefan Tanasiev (29 de ani), se află în stare gravă la spital, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, traumatism la nivelul umărului stâng si al genunchiului drept.

Accidentul s-a produs în jurul orei 3:30 dimineața, când mașina a lovit un stâlp de electricitate de pe marginea drumului. Autoturismul marca Audi avea volanul pe dreapta, iar la fața locului a ajuns întâmplător un echipaj SMURD 82 care se întorcea de la o altă intervenție.

ADVERTISEMENT

Din păcate, chiar dacă salvatorii au ajuns rapid la locul accidentului, pentru patru persoane nu s-a mai putut face nimic. ”Au fost alertați pompierii din cadrul ISU, Detașamentul Vatra Dornei, care au trimis la fața locului două autospeciale de stingere dotate cu echipamente pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD B2, cu sprijinul a două echipaje SAJ.

Pentru cele trei persoane care au murit la locul impactului s-au efectuat manevre de resuscitare minute în șir, dar echipajele medicale nu au mai putut face altceva decât să constate decesul. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul, iar una din posibilele cauze ar fi aceea că șoferul ar fi adormit la volan”, au transmis imediat după accident reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Tot în Suceava, în urmă cu mai multe zile, doi bărbați mureau după ce s-au izbit cu motocicleta de un TIR care venea de pe contrasens. Accidentul s-a produs pe raza comunei Dărămănești, când o motocicletă a izbit frontal autotrenul. Conform ISU Suceava, pasagerii de pe motocicletă au murit instant, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare.

Între timp, în nici 24 de ore, un tânăr de 25 de ani murea după ce intra cu mașina într-un TIR care venea de pe contrasens. Martorii spun că mașina a fost zdrobită din cauza impactului, astfel că moartea a fost inevitabilă. Câteva ore mai târziu, un șofer de 39 de ani a pierdut controlul mașinii și a lovit pe contrasens un camion care transporta piatră.

ADVERTISEMENT

Au murit instant cei doi pasageri din mașina mică, șoferul de 39 de ani și un tânăr de 18 ani aflat pe scaunul pasagerului. A ajuns în stare gravă un alt pasager, un bărbat în vârstă de 30 de ani, însă starea sa este foarte gravă și medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

ADVERTISEMENT