News

Patru pacienți, uciși în urma unui incendiu produs într-un spital din Germania. Zeci de persoane au fost rănite

Patru persoane au murit în urma unui incendiu produs la o clinică din localitatea Uelzen. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite
05.01.2024 | 16:28
Patru pacienti ucisi in urma unui incendiu produs intrun spital din Germania Zeci de persoane au fost ranite
Trei dintre pacienți au murit pe loc Sursa foto: az-online.de
ADVERTISEMENT

Mai mulți dintre răniți sunt în stare critică, a informat poliția. Incendiul a izbucnit joi seara la etajul al treilea al unei aripi a clădirii și s-a extins la mai multe camere ale pacienților.

Patru pacienți, uciși în urma unui incendiu produs într-un spital din Germania

Trei pacienți au murit la fața locului, iar un alt pacient a fost dus la un alt spital și a murit acolo, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, citat de publicația Tagesschau.de. Acesta nu a oferit alte detalii. Inițial, poliția a raportat un singur deces.

ADVERTISEMENT

Numeroase persoane au fost rănite în incendiu. Acestea au suferit arsuri sau au inhalat fum. Numărul exact al răniților nu era clar, a declarat poliția vineri dimineață.

Potrivit spitalului, în jur de două duzini de persoane au fost rănite, dintre care mai multe sunt rănite grav sau în stare critică. O persoană fusese dată dispărută de către clinică, dar cel mai probabil, a fost vorba de o eroare internă a unității medicale.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății din Saxonia Inferioară a descris incendiul drept un “eveniment tragic și șocant”. Poliția, pompierii și angajații clinicii “au prevenit lucruri și mai grave” în timpul evacuării, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Potrivit poliției, intervenția rapidă a pompierilor a împiedicat extinderea incendiului, dar aripa afectată a spitalului nu mai este utilizabilă.

ADVERTISEMENT

Spitalul din Uelzen anunță oprirea internărilor

50 de pacienți trebuie, prin urmare, să fie transferați la alte spitale. Potrivit Ministerului Sănătății, a început transferul către Celle, Gifhorn, Hamburg, Hanovra, Lüneburg și Schwerin.

Potrivit clinicii, niciun alt pacient nu va mai fi internat până la 12 ianuarie 2024. În prezent, nimeni nu poate fi tratat nici în camera de urgență.

ADVERTISEMENT

În total, au fost mobilizate aproximativ 140 de salvatori. Potrivit primelor estimări, pagubele sunt de peste un milion de euro. Poliția a demarat o anchetă privind cauza incendiului.

ADVERTISEMENT