Sport

PCH, apel la calm către ultrași înainte de meciul Dinamo – Unirea Dej: ”Să nu dăm ocazia vreunei autorități să ne suspende terenul”

Înaintea întâlnirii Dinamo - Unirea Dej, membrii PCH au făcut un apel către toți ultrașii să aibă un comportament civilizat pentru a nu risca suspendarea terenului.
05.05.2023 | 17:51
PCH apel la calm catre ultrasi inainte de meciul Dinamo  Unirea Dej Sa nu dam ocazia vreunei autoritati sa ne suspende terenul
Înaintea întâlnirii Dinamo - Unirea Dej, membrii PCH au făcut un apel către toți ultrașii să aibă un comportament civilizat pentru a nu risca suspendarea terenului. Sursă foto: Facebook Peluza Catalin Hildan-Dinamo
ADVERTISEMENT

”Câinii” au scăpat de suspendare după incidentele de la derby-ul cu CSA Steaua din Ghencea, însă clubul a primit o amendă usturătoare. Mai mult, suporterii vor fi sub monitorizare la următoarele două meciuri și echipa ar putea juca fără spectatori la barajul de promovare.

Ultrașii din PCH, mesaj înainte de partida Dinamo – Unirea Dej

În aceste condiții, membrii PCH au făcut o postare pe rețelele de socializare înaintea partidei Dinamo – Unirea Dej, din etapa a 7-a a play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor, în care le-au cerut ultrașilor să nu creeze alte incidente.

ADVERTISEMENT

”APEL CĂTRE SUPORTERI! Pe cât de mult înțelegem pasiunea și fanatismul fiecăruia dintre noi, pe atât de mult trebuie să punem în balanță și efectele acestora. Suntem într-o perioadă în care nu doar echipa trebuie să își calculeze fiecare mișcare, cât și suporterii.

Orice mișcare greșită pe noi ne poate costa închiderea porților, în condițiile în care echipa are nevoie de vocile noastre acum poate mai mult ca niciodată. Mai exact, în urma incidentelor de la finalul meciului CSA – Dinamo, Federația Română de Fotbal a vrut să închidă porțile stadionului la meciul cu Poli Iași.

ADVERTISEMENT

După o serie de negocieri, clubul a primit aprobarea de a-și primi spectatorii și de a evita o sancțiune. Cu toate acestea, vom fi supravegheați îndeaproape pentru următoarele meciuri, iar orice astfel de incident va duce la închiderea porților. Urmează meciuri extrem de importante și de-a dreptul critice pentru Dinamo și pentru șansele noastre de promovare”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a PCH.

Apel să nu se arunce cu obiecte în teren

”La ora actuală, rolul suporterului este unul esențial în desfășurarea jocului, iar echipa primește un suport foarte mare din glasul fiecărui câine prezent pe stadion. De altfel, fără noi nu s-ar fi ajuns aici, iar principalul obiectiv pentru acesta ar fi fost simpla supraviețuire în Liga 2, lucru nedemn de un club ca Dinamo.

ADVERTISEMENT

Pe această cale, facem un apel către toți suporterii dinamoviști care vor intra pe stadion la oricare dintre meciurile rămase să nu dea ocazia vreunei autorități să ne suspende terenul, deoarece ar însemna lipsirea echipei de ceea ce este, practic, inima ei și anume, suporterii.

Urmează meciuri esențiale în lupta pentru promovare, iar noi avem datoria de a fi acolo, pe stadion, prezenți fizic pentru echipa noastră. Astfel, vă rugăm ca, în meciurile ce urmează, să nu aruncați cu materiale pirotehnice sau obiecte contondente în teren, deoarece acestea vor duce la sancționarea echipei cu unul sau mai multe meciuri jucate fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Totuși, vă îndemnăm să cântați mai tare și să fiți prezenți din nou pe stadionul Arcul de Triumf, mâine, de la ora 14:45 pentru o nouă partidă în cursa promovării, împotriva celor de la Unirea Dej. Rămânem angrenați în luptă și nu vom renunța! CU TOȚII LA MECI!”, se mai scrie în postarea fanilor.

În cazul unor noi incidente la întâlnirea cu Unirea Dej, Dinamo ar putea juca fără spectatori returul derby-ului cu CSA Steaua, din etapa a 9-a, a play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor, care a fost programat pentru luni, 15 mai, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT
Tags: