Sport

Dinamo, arsă la buzunar după ce PCH a făcut prăpăd în Ghencea. Amendă usturătoare primită de la FRF! Update

Dinamo și-a primit nota de plată după incidentele provocate de ultrașii din PCH pe stadionul Ghencea. Ce amendă au primit „alb-roșii” de la FRF
29.04.2023 | 00:14
Peste 500 de scaune au rupt ultrașii lui Dinamo la derby-ul cu Steaua
ADVERTISEMENT
28-04-2023
21:21

Dinamo, amendă usturătoare de la FRF după derby-ul cu Steaua

Dinamo a scăpat de suspendare după incidentele de la derby-ul cu Steaua din Ghencea, însă conducerea clubului va trebui să plătească o amendă usturătoare.

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a amendat Dinamo cu suma de 33.750 de lei, adică aproape 7.000 de euro. Aceeași penalitate a primit-o și CSA Steaua. 

Ba, mai mult, „câinii” vor fi sub monitorizare la următoarele două meciuri și ar putea juca fără spectatori barajul de promovare dacă suporterii vor mai crea incidente. Vestea bună e că derby-ul cu Steaua de pe Arena Națională de pe data de 13 mai se va disputa cu spectatori. 

Dinamo a deplasat aproximativ 5.000 de suporteri pe stadionul Ghencea, iar ultrașii au distrus totul în calea lor și au provocat chiar mai multe mici incendii la inelul 1 și 2.

Dinamo, distrugeri uriașe în Ghencea. Peluza în care a stat PCH arată ca după război

Suporterii lui Dinamo nu au putut suporta umilința din teren și din tribune și au făcut prăpăd la finalul meciului. Zeci de scaune rupte, băi și gradene vandalizate, precum și urme de incendiere.

ADVERTISEMENT
Nici băile de pe stadionul Ghencea nu au scăpat nevandalizate la derby-ul cu Dinamo
Nici băile de pe stadionul Ghencea nu au scăpat nevandalizate la derby-ul cu Dinamo

FANATIK a aflat că noii acționari ai lui Dinamo vor trebui să bage adânc mâna în buzunar și să achite pagubele provocate de ultrașii din Peluza Cătălin Hîldan.

Clubul CSA Steaua București a estimat pagubele la aproximativ 20.000 de euro, la care se va adăuga mai mult ca sigur și alte amenzi din partea FRF și Jandarmeriei Române pentru incidentele provocate de „câini”.

ADVERTISEMENT

Ultrașii lui Dinamo și imaginile dezastrului. Peste 500 de scaune distruse

Galeria lui Dinamo a distrus peste 500 de scaune pe Ghencea, iar ultrașii au încercat chiar să incendieze peluza, așa cum s-a întâmplat dintr-un accident în 1997, iar de atunci sârbătoresc momentul în fiecare an.

Mai multe focuri au fost întreținute și alimentate atât la inelul 1, cât și la inelul 2 și a fost nevoie de intervenția pompierilor. „Câinii” au lăsat în urmă și un munte de gunoaie. Pahare de plastic, bannere, iar două pisoare au fost de asemenea vandalizate.

ADVERTISEMENT
Peste 500 de scaune au fost smulse, rupte sau incendiate pe stadionul Ghencea la derby-ul Steaua - Dinamo
Peste 500 de scaune au fost smulse, rupte sau incendiate pe stadionul Ghencea la derby-ul Steaua – Dinamo

Rămâne de văzut dacă fanii-acționari din programul DDB sau Peluza Cătălin Hîldan își va asuma răspunderea pentru aceste distrugeri și va achita în nume propriu costul reparațiilor.

Daniel Oprița a comentat și el incidentele: „Nu am văzut ca au dat foc la scaune cat am fost pe teren. E păcat, ar trebui să fim fair-play, să ne încurajăm echipele. Îi înțeleg si pe ei. Și noi poate eram în aceeași situație și nu ne convenea. Trebuie să acceptăm și să pierdem”, a spus antrenorul Stelei, care nu a uitat probabil prăpădul făcut de Peluza Sud pe Arena Națională la ultimul meci cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Ultrașii Stelei au provocat și ei mai multe distrugeri pe Arena Națională la ultimul meci cu Dinamo

Nici galeria Stelei nu a fost mai pașnică la ultima deplasare pe Național Arena în sezonul regulat cu Dinamo. Ultrașii au intrat în conflict cu jandarmeria și au aruncat cu scaune, garduri, extinctoare și chiar tomberoane, iar clubul a fost nevoit să suporte o amendă usturătoare.

Și la acest meci, CSA Steaua a primit o amendă consistentă din partea Jandarmeriei Române pentru incidentele de la derby: 33.000 de lei. Ba, mai mult, alți 28 de suporteri au primit amenzi în valoare de 7750 de lei, 17 ultrași au fost interziși, iar firma de pază amendă cu 5.000 de euro.

  • 20.000 de euro va trebui să plătească Dinamo pentru distrugerile suporterilor de la meciul cu Steaua
ADVERTISEMENT