News

Pe Valea Prahovei s-a deschis singurul loc special amenajat pentru grătar. Unde se află şi ce riscaţi dacă aprindeţi cărbunii în altă parte

Recent, pe Valea Prahovei s-a deschis primul loc pentru grătare. La deschidere atmosfera a fost întreţinută de un DJ, iar locul s-a bucurat de o mare popularitate.
09.07.2023 | 19:15
Pe Valea Prahovei sa deschis singurul loc special amenajat pentru gratar Unde se afla si ce riscati daca aprindeti carbunii in alta parte
La Sinaia s-a deschis singurul loc special amenajat pentru grătar, de pe Valea Prahovei
ADVERTISEMENT

Chiar dacă ne aflăm în mijlocul naturii, grătarul nu este permis peste tot, aşa cum mulţi dintre noi am fi tentaţi să credem. Spre exemplu, puţini ştiu că pe Valea Prahovei există un singur loc special amenajat pentru grătar, iar cei care vor fi prinşi aprinzând cărbunii în alte părţi vor fi amendaţi.

Amenzi de până la 5.000 de lei dacă faceţi grătarul la întâmplare

Prima și cea mai ușoară opțiune pentru grătar este curtea pensiunii în care ai fost cazat, aici, cu acordul proprietarului, având dreptul deplin de a dispune de teritoriul privat la propria discreție.

ADVERTISEMENT

Dar nu toate pensiunile au astfel de facilităţi aşa că mulţi turişti îşi iau grătarul şi carnea la plimbare şi încing cărbunii în poieniţa care li se pare cea mai potrivită, fără să ţină seama că poate fumul i-ar deranja per ceilalţi turişti.

De altfel, trebuie să ştiţi că grătarele în aer liber se pot organiza doar în locuri special amenajate, iar persoanele prinse că nu respectă legea riscă să primească amenzi de până la 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita să plătiţi dintr-un foc celor de la ISU echivalentul unui sezon întreg de picnic-uri, la Sinaia s-a deschis oficial singurul loc pentru grătare de pe Valea Prahovei.

Conform legii, administratorii acestor zone special amenajate pentru picnic, fie ele autorităţi publice sau private, vor trebui să asigure condiţiile necesare activităţii de picnic, riscând la rândul lor amenzi de până la 50.000 lei, în cazul în care nu respectă legea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei ce iau parte la picnicuri trebuie să arunce selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în caz contrar riscând amenzi de până la 500 de lei.

Aceste amenzi pot fi aplicate de către reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, autorităţile administraţiei publice locale şi de personalul MAI, organisme care au dreptul sa inspecteze aceste zone.

ADVERTISEMENT

Locul special pentru picnic deschis recent la Sinaia a fost amenajat pe terenul unei foste gropi de gunoi, după cum a anunţat municipalitatea. Încă de la inaugurare locul s-a bucurat de o mare afluenţă de oameni, iar atmosfera a fost întreţinută de un DJ.

ADVERTISEMENT