News

Pe Valea Prahovei s-a deschis singurul loc special amenajat pentru grătar. Unde se află şi ce riscaţi dacă aprindeţi cărbunii în altă parte

Recent, pe Valea Prahovei s-a deschis primul loc pentru grătare. La deschidere atmosfera a fost întreţinută de un DJ, iar locul s-a bucurat de o mare popularitate.
09.07.2023 | 19:15
Pe Valea Prahovei sa deschis singurul loc special amenajat pentru gratar Unde se afla si ce riscati daca aprindeti carbunii in alta parte
La Sinaia s-a deschis singurul loc special amenajat pentru grătar, de pe Valea Prahovei
ADVERTISEMENT

Chiar dacă ne aflăm în mijlocul naturii, grătarul nu este permis peste tot, aşa cum mulţi dintre noi am fi tentaţi să credem. Spre exemplu, puţini ştiu că pe Valea Prahovei există un singur loc special amenajat pentru grătar, iar cei care vor fi prinşi aprinzând cărbunii în alte părţi vor fi amendaţi.

Amenzi de până la 5.000 de lei dacă faceţi grătarul la întâmplare

Prima și cea mai ușoară opțiune pentru grătar este curtea pensiunii în care ai fost cazat, aici, cu acordul proprietarului, având dreptul deplin de a dispune de teritoriul privat la propria discreție.

ADVERTISEMENT

Dar nu toate pensiunile au astfel de facilităţi aşa că mulţi turişti îşi iau grătarul şi carnea la plimbare şi încing cărbunii în poieniţa care li se pare cea mai potrivită, fără să ţină seama că poate fumul i-ar deranja per ceilalţi turişti.

De altfel, trebuie să ştiţi că grătarele în aer liber se pot organiza doar în locuri special amenajate, iar persoanele prinse că nu respectă legea riscă să primească amenzi de până la 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita să plătiţi dintr-un foc celor de la ISU echivalentul unui sezon întreg de picnic-uri, la Sinaia s-a deschis oficial singurul loc pentru grătare de pe Valea Prahovei.

Conform legii, administratorii acestor zone special amenajate pentru picnic, fie ele autorităţi publice sau private, vor trebui să asigure condiţiile necesare activităţii de picnic, riscând la rândul lor amenzi de până la 50.000 lei, în cazul în care nu respectă legea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei ce iau parte la picnicuri trebuie să arunce selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în caz contrar riscând amenzi de până la 500 de lei.

Aceste amenzi pot fi aplicate de către reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, autorităţile administraţiei publice locale şi de personalul MAI, organisme care au dreptul sa inspecteze aceste zone.

ADVERTISEMENT

Locul special pentru picnic deschis recent la Sinaia a fost amenajat pe terenul unei foste gropi de gunoi, după cum a anunţat municipalitatea. Încă de la inaugurare locul s-a bucurat de o mare afluenţă de oameni, iar atmosfera a fost întreţinută de un DJ.

ADVERTISEMENT
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la...
24 de lovituri de bici într-un minut » Tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, suspendată după apariția unor imagini scandaloase
Un francez nu poate să-și găsească un loc de muncă din cauza înfățișării...
Un francez nu poate să-și găsească un loc de muncă din cauza înfățișării sale: „Îmi place să fiu privit ca un tip normal”
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii...
VIDEO | Doliu pentru moartea anunțată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat decesul
Reacţia mamei suspectului din Brăila, după ce poliţiştii au găsit în casa ei...
Reacţia mamei suspectului din Brăila, după ce poliţiştii au găsit în casa ei un cuţit ascuns în bibliotecă
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile...
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu Dodel, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54...
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Loredana în costum de baie, la 54 de ani. A pozat fără inhibiții la malul mării
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc...
Tragedie fără margini la Dinamo! S-a stins o tânără speranță a fotbalului românesc . Dumnezeu să-l odihnească
Prințul William e putred de bogat. Ce avere deține viitorul rege
Prințul William e putred de bogat. Ce avere deține viitorul rege
Veste de ultimă oră pentru o categorie de pensionari. Ce trebuie să facă...
Veste de ultimă oră pentru o categorie de pensionari. Ce trebuie să facă pentru a le creşte pensia după recalculare
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci...
Dumitru Buzatu, nemulțumit că a fost interogat de „mascați cu veste antiglonț” atunci când a fost prins cu mita în portbagaj. Apărarea: „I-a fost încălcat dreptul la tăcere”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi