Fotbal international

Pele, mesaj emoționant pentru Cristiano Ronaldo! “Acestea sunt singurele dungi pentru mine”

18.08.2018 | 19:10
Pele mesaj emotionant pentru Cristiano Ronaldo Acestea sunt singurele dungi pentru mine
ADVERTISEMENT

Pele, mesaj emoționant pentru Cristiano Ronaldo! Legendarul jucător brazilian a publicat pe o rețea de socializare câteva rânduri înainte ca portughezul să debuteze în Italia, pentru Juventus. De remarcat că Pele a jucat aproape întreaga carieră pentru un singur club. Santos l-a avut pe Pele din 1956 până în 1974 când acesta a trecut în Statele Unite ale Americii la New York Cosmos. Transferul lui Ronaldo la Juventus i-a amintit brazilianului de șansa pe care a avut-o și el de a evolua în 1961 pentru gruparea din Serie A.

“Mult succes, Cristiano, la primul tău meci cu Juventus! În ’61, patronul de la Fiat s-a oferit să mă cumpere, însă acestea au fost singurele dungi pentru Pele”, a postat Pele pe Twitter făcând referire la dungile de pe echipamentul lui Santos.

ADVERTISEMENT

Pele, mesaj emoționant pentru Cristiano Ronaldo!

Cristiano Ronaldo a debutat oficial în fotbalul italian în partida Chievo – Juventus în etapa inaugurală din Serie A. Starul portughez a fost achiziţionat de campioana en-titre de la Real Madrid în schimbul sumei de 100 de milioane de euro şi a produs o adevărată nebunie la debutul în tricoul celor de la Juventus într-un meci amicalIbericul s-a remarcat în fotbalul mare la Manchester United, dar a ajuns la apogeul carierei la Real Madrid, formaţie pentru care a evoluat în perioada 2009-2018. Atacantul a strâns cifre impresionante la echipa de pe Santiago Bernabeu, fiind cel mai bun marcator din istoria clubului.

Ronaldo, debut la Juventus

Fostul jucător al celor de la Real Madrid a avut un start dificil la formaţia din capitala Spaniei şi a marcat doar 33 de goluri în primul sezon în tricoul noii echipei. Fotbalistul lansat de portughezii de la Sporting Lisabona avea însă să-şi mărească randamentul de la an la an. Ronaldo a avut parte de şase sezoane consecutive cu cel puţin 50 de goluri marcate în toate competiţiile pentru Real Madrid, iar în sezoanele 2011-2012 şi 2014-2015 a izbutit să depăşească borna celor 60 de goluri. De altfel, noul jucător al celor de la Juventus a izbutit să marcheze cel puţin 40 de goluri în fiecare din ultimele opt sezoane pe Santiago Bernabeu, singura excepţie fiind sezonul de debut.

ADVERTISEMENT
Pele, mesaj emoționant pentru Cristiano Ronaldo! Ronaldo felicitat de Pele
Pele, mesaj emoționant pentru Cristiano Ronaldo! Brazilianul a scris pe o rețea de socializare câteva rânduri pentru portughez

Deţinătorul Balonului de Aur a fost adus special pentru câştigarea Ligii Campionilor de către cei de la Juventus Torino. Portughezul a ridicat cel mai important trofeu la nivelul echipelor de club din Europa de cinci ori în carieră, unul fiind cu Manchester United. Noul star din Serie A a fost achiziţionat special pentru acest obiectiv după ce Bianconeri au câştigat titlul în Serie A în ultimele şapte sezoane şi plecau ca mari favoriţi şi ediţia 2018-2019 chiar dacă nu îl transferau pe Ronaldo.

Juventus a pierdut finala Ligii Campionilor din 2017 în faţa celor de la Real Madrid cu 3-1, într-un meci în care Cristiano Ronaldo şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. Ibericul avea însă să iasă din nou la rampă cu un hattrick de senzaţie în sezonul 2017-2018 în manşa tur din sferturile de finală, iar în retur izbutea să marcheze golul calificării în urma unei lovituri de la 11 metri. Atacantul naţionalei Portugaliei a marcat un gol în primul meci în tricoul celor de la Juventus după doar opt minute de joc, într-o partidă care avea să fie întreruptă din cauza fanilor care au invadat terenul.

ADVERTISEMENT

311 goluri a marcat Cristiano Ronaldo pentru Real Madrid