Sport

Peluza Sud 1997, scandări xenofobe la meciul cu U Cluj

Peluza Sud 1997 a avut scandări xenofobe și rasiste la meciul dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Cluj. De ce și-au ieșit din minți ultrașii.
28.07.2023 | 20:22
Peluza Sud 1997 scandari xenofobe la meciul cu U Cluj
4103 fani au fost prezenți pe „Oblemenco” la meciul FC U Craiova 1948 - Universitatea Cluj
ADVERTISEMENT

Peluza Sud 1997 a avut scandări xenofobe la adresa centralului Szabolcs Kovacs, la meciul FC U Craiova 1948 – Universitatea Cluj. O decizie a centralului i-a iritat teribil pe olteni.

Peluza Sud 1997, scandări xenofobe și rasiste la adresa arbitrului Szabolcs Kovacs la meciul cu U Cluj

Galeria lui FC U Craiova 1948 și-a dat din nou în petec la primul meci pe „Oblemenco” în acest sezon. Este primul incident major după meciul oprit de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Motivul scandărilor? În minutul 73, arbitrul i-a refuzat lui FC U Craiova 1948 o lovitură de la unsprezece metri, la o centrare a lui Bahassa. Mingea l-a lovit în cot pe Andrei Miron, însă stoperul avea mâinile la spate.

Ultrașii au considerat însă că echipa lor a fost nedreptățită și au declanșat scandările rasiste la adresa centralului, menite să pună și mai mare presiune pe toată brigada.

ADVERTISEMENT

Peluza Sud 1997, somată de crainicul stadionului: „Meciul poate fi întrerupt”

Conform regulamentului, crainicul stadionului a intervenit imediat și i-a avertizat pe ultrași la stația de amplificare: „Dacă se continua cu scandările xenofobe meciul poate fi întrerupt”.

Pe teren, echipa lui Nicolae Dică a controlat jocul și a reușit să conducă de două ori, însă a fost egalată de fiecare dată. Dacă oltenii consideră că li s-a refuzat un penalty, „șepcile roșii” au primit o lovitură de pedeapsă în minutul 69, transformată de Nistor.

ADVERTISEMENT

Culmea, penalty-ul a fost dictat de arbitrul Szabolcs Kovacs după un henț în care comis de belgianul William Baeten, după o centrare a lui Alexandru Chipciu.

Coșmarul a fost completat pentru suporterii Craiovei prezenți pe stadion, după „dubla” reușită de Chipciu în doar șapte minute, iar FC U Craiova a pierdut cu 3-4 un meci pe care l-a condus în mare parte.

ADVERTISEMENT

Chițu și Nistor au marcat și ei câte două goluri, în poate cel mai frumos meci de până acum din SuperLiga. În Bănie, au fost prezenți peste 4.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT