Sport

FCU 1948 Craiova – U Cluj 3-4 în etapa 3 din SuperLiga. Thriller cu șapte goluri în Bănie

FCU 1948 Craiova rămâne fără punct în clasament după ce a pierdut și meciul de pe teren propriu cu U Cluj, scor 3-4, în etapa 3 din SuperLiga.
28.07.2023 | 20:12
FCU 1948 Craiova  U Cluj 34 in etapa 3 din SuperLiga Thriller cu sapte goluri in Banie
FCU 1948 Craiova și U Cluj au oferit un meci nebun în Bănie, cu șapte goluri. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
28-07-2023
17:42

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FCU 1948 Craiova - U Cluj 3-4

Nici venirea pe banca tehnică a lui Nicolae Dică nu a fost de bun augur pentru FCU 1948 Craiova. Formația patronată de Adrian Mititelu a pierdut și cel de-al treilea meci din acest sezon și rămâne fără punct în clasament, deși ambițiile înainte de înceoerea sezonului erau pentru un loc în play-off.

Conduși la pauză cu 0-1, oltenii au revenit repede pe tabelă, reușind să întoarcă scorul pe tabelă în numai 15 minute prin „dubla” lui Chițu. „Șepcile roșii” nu au dezarmat, au egalat prin același Nistor, dar totul părea pierdut în minutul 77 când Sidibe le aducea din nou pe gazde în avantaj.

A ieșit la rampă însă un alt „veteran” al clujenilor, Chipiciu, care a marcat și el de două ori în ultimele zece minute și a adus victoria care îi salvează, cel puțin pentru moment, postul antrenorului Toniu Petrea.

superliga
Clasament SuperLiga
28-07-2023
15:30

FCU 1948 Craiova - U Cluj 3-4 (Chițu 50, 60, Sidibe 77 / Nistor 37, 69 pen., Chipciu 80, 87)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+7: Fluier final.

Min. 90+4: Compagnucci reia cu capul din 6 metri, direct în brațele lui Gorcea.

Min. 87: GOOOL U Cluj! Chipciu șutează de la marginea careului, mingea e deviată de Achim, sare peste portarul Popa și intră în plasă.

Min. 80: GOOOL U Cluj! Chipciu egalează cu un șut plasat, pe jos, de la marginea careului mare.

Min. 77: GOOOL FCU 1948 Craiova! Bauza recuperează o minge din picioarele lui Filip la 40 de metri de poartă, driblează doi adversari, îi pasează excelent lui Sidibe la întâlnire, care rămâne singur cu Gorcea și înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 69: GOOOL U Cluj! Nistor transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min. 67: Baeten face henț în careu după o cntrare a lui Chipciu și se acordă penalty.

Min. 60: GOOOL FCU 1948 Craiova! Contraatac rapid al oltenilor, Bauza îl deschide excelent pe Bahassa, acesta pătrunde în careu, șutează din unghi, Gorcea respinge greșit până la Chițu, care îl driblează pe portarul clujean și trimite în plasă din 6 mteri.

Min. 50: GOOOL FCU 1948 Craiova! Bahassa șutează superb de la 20 de metri, mingea lovește transversala, ricoșează la Chițu, care reia cu capul în plasă din 7-8 metri.

Min. 44: Chițu scapă singur în careu și înscrie cu un șut plasat, dar golul este anulat pentru o poziție de ofsaid.

Min. 37: GOOOL U Cluj! Nistor combină cu Chipciu după un corner, pătrunde pe partea dreaptă și înscrie cu un șut fabulos cu stângul, sub bară, din colțul careului mare.

Min. 21: Gorcea reține șutul lui Baeten expediat dintr-o lovitură liberă din marginea careului mare, lateral drapta.

Min. 19: Vătăjelu șutează cu dreptul de la peste 20 de metri, mult pe lângă poartă.

Min. 14: Bic șutează periculos de la 16 metri, mingea trece puțin pe lângă bară.

Min. 6: Bahassa trimite în fața porții, dar Baeten nu poate relua din 3 metri în plasă.

Min. 4: Dragoș Albu trimite puțin peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, lateral stânga.

Min. 1: A început partida.

28-07-2023
14:30

Echipele de start la FCU 1948 Craiova - U Cluj

Au apărut echipele de start la FCU 1948 Craiova – U Cluj, meci care va începe la ora 18:30 pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova.

FCU 1948 Craiova: R. Popa – Compagnucci, Paramatti, Henriques, Van Durmen – Dr. Albu, Vl. Achim – Baeten, Bauza, Bahassa – Chițu. Rezerve: Gurău, Negru, Kvakic, Padula, Asamouh, Ciobanu, Al. Pop, Sidibe, Blănuță. Antrenor: Nicolae Dică

U CLUJ: Gorcea – Dimitrov, Miron, Mitrea, Vătăjelu – Bic, I. Filip, Nistor – D. Popa, I. Stoica, Chipciu. Rezerve: Iliev, Oancea, Pițian, Călugăr, Perianu, Hofman, Tescan, Calcan, Popadiuc. Antrenor: Anton Petrea

Meciul FCU 1948 Craiova – U Cluj are loc vineri, 28 iulie, cu începere de la ora 18:30, în cadrul etapei a 3-a din SuperLiga. Oltenii nu au nici un punct după primele două etape, iar studenții din Cluj unul singur, urmare a remizei 1-1 din prima etapă de la Ploiești. Așadar, sunt două echipe cu un început greoi de campionat.

Unde se joacă meciul FCU 1948 Craiova – U Cluj, în etapa 3 din SuperLiga

Întâlnirea FCU 1948 Craiova – U Cluj se dispută vineri, 28 iulie, de la ora 18:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, în etapa a 3-a din SuperLiga. Oltenii, intrați sub bagheta lui Nicolae Dică încă din a doua etapă, când au făcut un meci bun la Sfântu Gheorghe, dar au pierdut în ultimul minut, vor să spargă gheața în noul sezon. U Cluj are un lot bun și Dică atenționează echipa că trebuie să joace la nivel maxim pentru a spera la victorie.

ADVERTISEMENT

La Cluj, lucrurile nu merg prea bine. După ce au adus în vară jucători români foarte experimentați, noul antrenor Toni Petrea a primit ca obiectiv din partea conducerii calificarea în play-off. Dar evoluțiie din primele două etape, în care a fost luat doar un punct, deja îi determină pe oficialii „șepcilor roșii” să se gândească la un antrenor nou. A apărut imediat varianta revenirii lui Eugen Neagoe, disponibilizat surprinzător de Universitatea Craiova.

Cine transmite la TV partida FCU 1948 Craiova – U Cluj

Partida FCU 1948 Craiova – U Cluj se joacă vineri, 28 iulie, de la ora 18:30, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Cetatea Banilor, în etapa a 3-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți urmări intrând pe siteul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Craiova, vineri, 28 iulie, va fi o vreme frumoasă, cu cerul senin aproape pe tot parcursul ei. Sunt șanse extrem de reduse să cadă vreun strop de ploaie și nici vântul nu va deranja prea mult. Maxima zilei va atinge la orele amiezii o temperatură totuși suportabilă, în jur de 29 de grade. La ora când va începe meciul vor fi în jur de 27 de grade și nu este exclusă pauza de hidratare pe reprize.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FCU 1948 Craiova – U Cluj

Adrian Mititelu a avut parte de o nouă surpriză neplăcută după cea provocată de plecarea fundașului central portughez Andre Duarte, căruia FIFA i-a dat dreptate în litigiul cu clubul din Bănie. Brazilianul Piccolomo, deși avea contract, a decis să se întoarcă acasă, semnând cu Avai din a doua divizie. La acest meci este suspendat Mascaranhes, devenit unul dintre fundașii de bază în acest sezon.

ADVERTISEMENT

U Cluj nu are absenți, dar deja conducerea clubului analizează serios dacă să mai continue sau nu pe banca tehnică alături de antrenorul Toni Petrea. Faptul că Eugen Neagoe a fost demis de la Universitatea Craiova ar permite clujenilor să îl readucă pe cel supranumit „Geană”. Conducerea nu e mulțumită de rezutatele din primele două etape, un singur punct luat cu noroc la Ploiești, dar, mai ales de jocul fără orizont al echipei.

Cote la pariuri la jocul FCU 1948 Craiova – U Cluj

Meciul de la Craiova este destul de echilibrat din punctul de vedere al caselor de pariuri. Care îi acordă echipei locale cota de 2,45 pentru a face primele trei puncte în acest sezon, iar oaspeților le oferă cota 3,00 să fie ei învingători. Șansă dublă  „1X” are cotă foarte bună – 1,40, iar șansă dublă „X2” ajunge chiar la 1,60. Un gol înscris de olteni este și el o soluție la cota de 1,35, iar o reușită a studenților este cotată la 1,50.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut, la revenierea „Șepcilor roșii” în primul eșalon, a fost unul de coșmar pentru clujeni în confruntările cu oltenii familiei Mititelu. Un singur punct din nou posibile au reușit cei de pe Someș, care la Craiova, cu Ioan Ovidiu Sabău pe bancă, au fost pur și simplu dezmembrați, primind nu mai puțin de cinci goluri, fără a reuși vreunul!

ADVERTISEMENT