News

Pensiile imense pe care le încasează lunar Petre Roman, Mitică de la Ligă și Tata Puiu, propuși de Firea în Consiliul General al Capitalei

02.09.2020 | 22:14
Pensiile imense pe care le incaseaza lunar Petre Roman Mitica de la Liga si Tata Puiu propusi de Firea in Consiliul General al Capitalei
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea e decisă să câștige Primăria Bucureștiului cu o listă de „vedete”, persoane extrem de cunoscute în societate care pot atrage ușor voturi.

Cu toate acestea, mai mulți dintre candidații pentru Consiliul General al Primăriei București au pensii imense, astfel că electoralul ar putea strâmba din nas atunci când se va ajunge la vot.

ADVERTISEMENT

Pensiile speciale sunt un subiect tabu în societatea românească, în condițiile în care există pensionari care trăiesc cu 1000 de lei, în timp ce alții au zeci de mii de lei lunar.

Petre Roman, Mitică de la Ligă și Tata Puiu au pensii incredibile

Este și cazul unora ca Petre Roman, Dumitru Dragomir sau Anghel Iordănescu, numele grele alături de care Gabriela Firea a decis să se ducă la război.

ADVERTISEMENT

„Am depus acum lista candidaților pentru Consiliul General al Municipiului București”, se lăuda Firea în 17 august. Echipa Gabrielei Firea conține nume ca Petre Roman, actrița Monica Davidescu, „oamenii de sport” Elisabeta Lipa, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordanescu, Daniel Pancu și regizorul Sorin Ilieșiu.

Ziare.com a făcut o scurtă analiză a „vedetelor” pe lista lui Firea, pentru ca oamenii să poată decide singuri cine le merită votul.

ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir este, probabil, cel mai cunoscut personaj de pe listă. Fostul conducător al LPF are trei pensii în valoare de 206.400 de lei pe lună, la care mai se adaugă 9.000 de euro încasați din chirii.

Soția lui Mitică încasează 20.400 de lei pensie, la care se adaugă un salariu de 30.000 de lei și o chirie de 144.000 de lei. Mitică Dragomir a obținut 3.9 milioane de euro după ce a vândut o vilă, pe lângă bijuteriile și ceasurile în valoare de 100.000 de euro. Conform declarației de avere „Mitică de la Ligă” are o vilă de peste 500 mp și două apartamente, de 210 mp și 240 mp.

ADVERTISEMENT

Un personaj controversat, cu multe probleme cu legea, Mitică Dragomir nu o deranjează pe Gabriela Firea.

E condamnat? E în pușcărie? Deocamdată justiția își face datoria. Nu avem în niciun caz o hotărâre definitivș și irevocabilă. Sunt persoane cărora nu li s-a îngradit niciun drept.

Daca eu aș fi propus și bebeluși de la Maternitatea Giulești, adversarii mei ar fi spus că plâng prea tare noaptea, că nu vor să sugă de la sânul mamei, că pampersul e prea ud”, s-a plâns Firea.

„Tata Puiu” Anghel Iordănescu nu este nici el departe de Mitică Dragomir, când vine vorba de venituri. Iordănescu are venituri cumulate de 120.000 de lei lunar, alături de soția Valeria Iordănescu.

Fostul selecționer al României deține cinci terenuri în Pipera, cu suprafețe de 48.000 de mp, alături de multe alte terenuri în diferite zone. Iordănescu are 3 case în București, una Ilfov și una la Breaza.

Petre Roman, probabil singurul de pe listă cu experiență politică, deține o locuință în Voluntari, trei mașini și bijuterii de 15.000 de euro. Mai mult, Roman e un amator de artă și deține obiecte de artă și tablouri în valoare de 50.000 de euro.

Politicianul mai deține o locuință de 202 mp în Voluntari și un teren de 1.000 mp în Constanța.

Pe lângă cele 3 autoturisme deținute, Roman mai deține tablouri de 20.000 de euro și încasează 181.000 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT