Life

Care e cea mai nouă misiune umanitară a lui Codin Maticiuc! Vedeta din Clanul vrea 200.000 de euro

Codin Maticiuc continuă să schimbe România în bine, după ce a sărit în ajutorul spitalelor de la noi. La ce proiect lucrează acum?
21.04.2023 | 17:05
Care e cea mai noua misiune umanitara a lui Codin Maticiuc Vedeta din Clanul vrea 200000 de euro
Codin Maticiuc, regizor, actor și filantrop. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Codin Maticiuc demarează un nou proiect umanitar important, la sfârșitul acestei luni sub sloganul bine-cunoscut deja, „FACEM!”.

Codin Maticiuc, un nou proiect important. Pentru ce strânge 200.000 de euro

Pentru noul său plan, e nevoie de doar 200.000 de euro! O sumă care nu e exagerat de mare, dar pe care statul se pare că nu a alocat-o în vederea renovării unui bloc alimentar de care depind mesele a peste 1.000 de pacienți, zi de zi.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre blocul alimentar (bucătăria) de la Spitalul Universitar de Urgență din București. Codin a spus, pe scurt, povestea clădirii pe care își propune, cu ajutorul celor cu dare de mână, să o renoveze.

200.000 de euro, suma necesară pentru renovarea blocului alimentar al Spitalului Universitar

„Ne apucăm aici de o renovare. Povestea e mai amplă, și mai simpatică. Oamenii ăștia fac de mâncare pentru pacienții lor în regim propriu, în propria lor bucătărie. 1.000 de pacienți pe zi ori 3 mese pe zi, înseamnă 3.000 de porții de mâncare pe zi. 

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știți e că bucătăria lor a fost renovată acum 13 ani. Nu mai corespunde standardelor și prietenul meu, Horia Constantinescu, șeful ANPC a venit, nu de multă vreme, a făcut un control și a zis: Trebuie să vă închid bucătăria!”, a transmis Codin Maticiuc pe Instagram, în noul său apel public.

Maticiuc a postat și mesaj șefului de la Protecția Consumatorului. În videoclipul publicat pe rețeaua de socializare, Horia Constantinescu susține că au fost demarate controale la blocurile alimentare de la mai multe spitale din Capitală. Verificările s-au făcut în urma unor reclamații primite de la pacienți despre neregulile din acele bucătării.

ADVERTISEMENT

Numerele de SMS la care oamenii pot dona bani

Oamenii care vor să salveze blocul alimentar pot face donații, trimițând un SMS cu textul FACEM la 8845 sau 8864 pentru 2, respectiv 4 euro pe lună. De donat pot dona și românii aflați în Marea Britanie la numerele 70201 (o liră sterlină), 70331 (3 lire), 70970 (5 lire) sau 70191 (30 lire).

Noua campanie de strângere de fonduri demarată de regizorul și afaceristul Codin Maticiuc a strâns foarte multe reacții pe Instagram. Majoritatea oamenilor l-au felicitat pe Maticiuc pentru că face din nou ceva acolo unde ar trebui să fie mai degrabă prezent statul român, la fel cum s-a întâmplat și se întâmplă în continuare cu campania „Spitale publice din bani privați”.

ADVERTISEMENT

Unii dintre internauți au fost ceva mai revoltați, având cuvinte nu tocmai drăguțe la adresa guvernanților. „Un mic comentariu, fără să supăr pe nimeni. Statul ce face cu banii colectați de la populație?

Admir ce faci foarte mult!; Felicitări pentru ce faci/faceți. Acolo s-au născut cei doi copii ai mei”, sunt o parte din mesajele scrise la postarea lui Codin Maticiuc de pe Instagram.

ADVERTISEMENT