Sport

Pep Guardiola, discurs emoționant la adresa lui Jurgen Klopp: “Cel mai bun rival pe care l-am avut vreodată”

Pep Guardiola a vorbit la superlativ despre rivalul său, Jurgen Klopp. Reacția spaniolului vine în urma anunțului lui Klopp de a pune capăt colaborării cu Liverpool.
27.01.2024 | 12:15
Pep Guardiola discurs emotionant la adresa lui Jurgen Klopp Cel mai bun rival pe care lam avut vreodata
Guardiola a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Klopp
ADVERTISEMENT

Într-o mișcare surprinzătoare care a șocat lumea fotbalului, Jurgen Klopp, antrenorul de succes al echipei Liverpool, a anunțat că va părăsi Reds la finalul sezonului în curs, punând capăt unei perioade de nouă ani pline de trofee.

Guardiola îi va simți lipsa lui Klopp

Această decizie a fost primită cu tristețe de către fani, inclusiv de către rivalul său cel mai de seamă, Pep Guardiola, antrenorul celor de la Manchester City. Guardiola și Klopp a fost înfruntarea emblematică a fotbalului din era modernă, marcând rivalitatea dintre cele două echipe în Premier League, City și Liverpool.

ADVERTISEMENT

Guardiola, recunoscând impactul pe care l-a avut Klopp în fotbal și în bătălia pentru suprematie în Premier League, a declarat că îl va simți lipsa pe teren: “Desigur că îl voi simți lipsa. A fost un șoc, așa cum a fost pentru toată lumea. Nu putem defini perioada noastră aici fără el, fără Liverpool. Este imposibil”.

Antrenorul lui Manchester City a subliniat că Jurgen Klopp a fost cel mai formidabil rival al său, atât în perioada când antrena la Dortmund și Guardiola la Bayern, cât și în confruntările lor din Premier League:

ADVERTISEMENT

“El a fost cel mai bun rival pe care l-am avut vreodată în viața mea” a afirmat Guardiola, lăudând carisma, personalitatea și stilul de joc al echipei conduse de Klopp. Liverpool este în acest moment pe primul loc în Premier League.

Antrenorul lui City își va continua munca la echipa din Manchester

Cu toate acestea, Pep Guardiola a insinuat că nu va urma exemplul lui Klopp și nu se va retrage pentru a-și reîncărca bateriile: “Sunt bine. Mai am un an, vreau să continui și poate să prelungesc. Așa că sunt bine”, a spus fostul antrenor al Barcelonei, indicând faptul că intenționează să rămână în funcție.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp a anunțat vineri dimineața că va părăsi Liverpool la finalul sezonului în curs, invocând faptul că se simte “pe terminate” în ceea ce privește energia sa. Antrenorul german, care a condus Liverpool începând din 2015, a adus un val de succes în club, câștigând trofee majore precum Premier League, Liga Campionilor, FA Cup și Cupa Ligii.

Anunțul emoționant a fost făcut printr-un videoclip difuzat de club, surprinzând atât fani, cât și comunitatea fotbalistică. În urma acestei decizii surprinzătoare, fostul mijlocaș al lui Liverpool și actualul antrenor al Bayer Leverkusen, Xabi Alonso, a fost cotat ca principal favorit pentru a-i succeda lui Klopp.

ADVERTISEMENT

Cu șase trofee aduse pe Anfield, inclusiv titlul din Premier League în 2020 și trofeul Ligii Campionilor în anul precedent, Jurgen Klopp lasă în urmă o amprentă imensă asupra clubului. Desigur, decizia sa de a pleca vine într-un moment în care Liverpool este în fruntea clasamentului din Premier League și a ajuns în finala Cupei Carabao, în timp ce rămâne implicat și în competițiile Europa League și FA Cup.

 

ADVERTISEMENT