Sport

Au apărut cotele pentru înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool. Val de reacții după anunțul anului

Jurgen Klopp a făcut anunțul șoc al despărțirii de Liverpool, astfel că presa britanică și casele de pariuri au alcătuit deja un top al potențialilor înlocuitori.
26.01.2024 | 15:30
Au aparut cotele pentru inlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool Val de reactii dupa anuntul anului
Jurgen Klopp va merge la EURO ca spectator sau comentator TV?
ADVERTISEMENT

Antrenorul german Jurgen Klopp a șocat pe toată lumea când a anunțat prin intermediul site-ului oficial al Liverpool că va părăsi formația britanică la vară. Ar fi făcut această alegere încă din noiembrie și i-a informat din timp pe proprietarii celor de la Liverpool, pentru a le da acestora timp să caute o soluție de înlocuire.

Cine îi va lua locul lui Jurgen Klopp la Liverpool?

Jurgen Klopp a anunțat că nu va mai antrena niciodată în Anglia, pentru că se simte lipsit de energie, astfel că lumea va afla care va fi soarta antrenorului doar peste câteva luni. Acum, singura dilemă a celor de la Liverpool e să găsească un înlocuitor solid pentru Klopp, în condițiile în care ”cormoranii” țintesc în fiecare an cele mai mari obiective: titlul în Premier League și Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

”Pot să înțeleg că este un șoc pentru mulți oameni în acest moment, auziți acest lucru pentru prima oară, dar evident că pot să explic, sau cel puțin să încerc să explic. Îmi place absolut totul la acest club, iubesc orașul, iubesc suporterii noștri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul! Dar, faptul că tot iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau.

Problema e că sunt, cum să spun asta, simt că rămân fără energie. Știam deja de mai mult timp că va trebui să fac acest anunț, cândva. Știu că nu pot să fac același lucru, și din nou, și din nou și din nou”, și-a justificat Jurgen Klopp decizia. Ar fi contat și presiunile făcute de soția lui Jurgen Klopp, Helga, cea care ar dori cu orice preț să schimbe mediul, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Au apărut cotele pentru înlocuitorul lui Jurgen Klopp

Cine va ajunge, așadar, pe banca celor de la Liverpool din sezonul următor? Evident e prematur pentru ca cineva să dea un răspuns exact, însă casele de pariuri au alcătuit deja un top în funcție de părerile specialiștilor și de zvonurile momentului. Așadar, favorit pentru a-l înlocui pe Jurgen Klopp ar fi Xavi Alonso.

Fostul fotbalist al celor de la Liverpool are doar 42 de ani, însă face deja minuni cu Bayer Leverkusen. Așadar, o cotă de 1,25 ca Xabi Alonso să ajungă pe Anfield Road. Spaniolul e urmat de Pep Lijnders (cota 3,00 / secundul lui Liverpool, care își dorește să ajungă principal), Steven Gerrard (5,50 / fostă glorie a lui Liverpool, care antrenează momentan în țările arabe), Roberto De Zerbi (7,50 / antrenorul minune al lui Brighton), Julian Nagelsmann (9,00 / selecționerul Germaniei), Ange Postecoglu (14,00 / Tottenham), Luis Enrique (14,00 / PSG) și Luciano Spalletti (16,00 / selecționer Italia).

ADVERTISEMENT

Val de reacții după anunțul lui Jurgen Klopp

Așa cum era de așteptat, lumea fotbalului este în stare de șoc după ce Jurgen Klopp a anunțat că pleacă de la Liverpool. Așadar, primul care a reacționat a fost Gary Lineker, fostul mare fotbalist anunțând pe Twitter: ”Wow, ce veste uriașă! Ce muncă incredibilă a făcut!”. Nu a rămas indiferent nici Thomas Tuchel, antrenorul lui Bayern Munchen.

Kloppo este unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Este o știre imensă. El a știut mereu să lase o amprentă formidabilă la cluburile la care a lucrat și, mai ales, la Liverpool”, a declarat Thomas Tuchel. ”Această veste ar fi fost oricând o mare lovitură încasată de Liverpool, indiferent când ar fi venit”, a comentat și fostul jucător Jamie Carragher.

ADVERTISEMENT

De departe cei mai afectați de știre sunt fanii lui Liverpool, care nu se așteptau niciodată să fie părăsiți de idolul lor, Jurgen Klopp. Matt Ladson, editorul site-ului fanilor This is Anfield, a comparat vestea cu retragerea surpriză a lui Bill Shankly în 1974, la scurt timp după ce a câștigat FA Cup cu Liverpool. ”Este ca atunci când Shankly a renunțat. Tocmai i-am spus cuiva în sală și i-a căzut maxilarul”, a scris fanul.

ADVERTISEMENT