Fotbal international

Pep Guardiola, la un pas de plecarea de la Manchester City după decizia UEFA! Patru forțe ale Europei îl vor pe spaniol

14.02.2020 | 21:38
Pep Guardiola, la un pas de plecarea de la Manchester City după decizia UEFA! Patru forțe ale Europei îl vor pe spaniol
Pep Guardiola este la un pas de plecarea de la Manchester City după decizia UEFA de a exclude campioana Angliei din următoarele două ediții ale Champions League
ADVERTISEMENT

Tehnicianul spaniol Pep Guardiola este la un pas de plecarea de la Manchester City după decizia UEFA de a exclude campioana Angliei din următoarele două ediții ale Champions League.

Pep Guardiola, la un pas de plecarea de la Manchester City după decizia UEFA

Conducătorii clubului Manchester City au anunțat deja că vor face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, dar în cazul în care nu vor primi un verdict favorabil mai mult ca sigur că Pep Guardiola va părăsi echipa.

ADVERTISEMENT

Toate acestea și pe fondul rezultatelor modeste din acest sezon de Premier League, în care FC Liverpool domină autoritar competiția și și-a asigurat practic titlul în fața marii rivale din Manchester.

Juventus i-a oferit un contract în alb

Pep Guardiola nu duce lipsă de oferte și ar putea ajunge la o altă formație de top din Europa. Pe urmele sale sunt patru mari cluburi de pe bătrânul continent care își doresc să-l aibă pe spaniol pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari șanse pare să le aibă Juventus Torino, acolo unde Maurizio Sarri nu reușește să aibă același parcurs pe care l-a avut predecesorul său Max Allegri. Presa engleză a scris chiar că șefii ”Bătrânei Doamne” i-au oferit un contract în alb și așteaptă decizia și doleanțele spaniolului.

Guardiola este așteptat să revină la Barcelona

Pe lista celor care ar vrea să-l aducă pe Guardiola sunt și fostele sale echipe FC Barcelona și Bayern Munchen, dar tehnicianul a declarat în mai multe rânduri că nu intenționează să se mai întoarcă acolo de unde a plecat.

Barcelona stă pe un butoi cu pulbere în ultime perioadă, după ce directorul sportiv Eric Abidal a avut un conflict cu starul Leo Messi. Fostul internațional francez i-a acuzat pe jucători că l-au demis pe Ernesto Valverde. În acest moment, catalanii sunt pregătiți de Quique Setien, dar antrenor pare să nu aibă anvergură pentru Barcelona.

ADVERTISEMENT

PSG îl vrea pentru Champions League

Bayern Munchen l-a demis în toamnă pe Niko Kovac și a decis să meargă până la finalul sezonului pe mâna secundului Hans-Dieter Flick. Deși bavarezii sunt pe un drum bun, șefii își doresc o persoană cu autoritate pe banca tehnică și ar dori să-l readucă pe catalan.

Ultima pe lista lui Pep Guardiola, dar nu cea din urmă, este Paris Saint-Germain, care nu pare să progreseze sub mandatul lui Thomas Tuchel, deși domină autoritar întrrecerea internă. Soarta neamțului depinde în mare măsură de parcursul parizienilor în Champions League.

Motivele excluderii lui City din Champions League

UEFA a anunțat că gruparea engleză Manchester City a fost exclusă pentru următoarele două sezoane din Champions League din cauza fair-play-ului financiar și a fost amendată cu 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Motivul excluderii, susține presa din Anglia, îl reprezintă apariția în presa germană a unor documente confidențiale, dar și a unor e-mailuri „fatale” pentru echipa lui Pep Guardiola.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri