Sport

Pep Guardiola nu crede în șansele lui Manchester City: „Numai ei pot să câștige 3-4 Ligi ale Campionilor”

Pep Guardiola a susținut conferința de presă premergătoare meciului RB Leipzig - Manchester City din Liga Campionilor. Antrenorul campioanei Angliei a lăudat-o pe Real Madrid.
22.02.2023 | 12:34
Pep Guardiola nu crede in sansele lui Manchester City Numai ei pot sa castige 34 Ligi ale Campionilor
Pep Guardiola o laudă pe Real Madrid după victoria cu Liverpool. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

RB Leipzig și Manchester City se înfruntă în optimile Ligii Campionilor. Primul meci al „dublei” manșe va avea loc în Germania, pe Red Bull Arena, miercuri, 22 februarie, ora 22:00. Înaintea partidei, Pep Guardiola a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Real Madrid, care a revenit spectaculos cu Liverpool.

Pep Guardiola o laudă pe Real Madrid înaintea meciului lui Manchester City: „În afară de ei nimeni nu poate să câștige 3-4 Ligi ale Campionilor”

Pep Guardiola a vorbit la conferința de presă premergătoare duelului RB Leipzig – Manchester City și a amintit cât de greu este să câștigi trofeul Ligii Campionilor. Acesta a fost unul dintre principalele obiective ale antrenorului iberic de la venirea pe banca „cetățenilor”, însă fără succes.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al Barcelonei a lăudat-o pe Real Madrid, campioana en-titre, pe care o vede singura echipă care ar putea să cucerească mai multe trofee consecutive în cea mai titrată competiție din Europa la nivel de club.

„Nu vreau să pun presiune pe mine. De când am ajuns aici nu m-am gândit niciodată că trebuie să câștigăm totul. Sau că trebuie să câștig 3-4 Ligi ale Campionilor. În afară de Real Madrid, nimeni nu poate”, au fost cuvintele lui Pep Guardiola. Real Madrid a câștigat împotriva lui Liverpool, scor 5-2 pe Anfield în manșa tur a optimilor Champions League.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola, mulțumit de performanțele atinse în cariera de antrenor: „Am fost binecuvântat”

Pep Guardiola a dezvăluit cât de greu este să fii angrenat într-o asemenea competiție și cât de aproape a fost Manchester City în ultimele sezoane să își treacă în cont marele trofeu. „Cu siguranță e o competiție specială. E fantastică.

Mă încântă faptul că suntem aici. E un privilegiu. Nu știu până în ce fază vom ajunge, dar e bine că suntem aici. E greu să treci de faza grupelor. În ultimele sezoane am fost aproape să câștigăm, am făcut meciuri foarte bune. Acum trebuie să încercăm din nou”, a mai spus antrenorul lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Pep Guardiola a avut o declarație savuroasă, fiind mulțumit de parcursul pe care l-a avut ca antrenor la Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City. „Dacă mâine mi-aș încheia cariera aș spune că am fost binecuvântat, având în vedere ce am făcut la Barcelona, Bayern Munchen și la Manchester City.

Nu m-am gândit niciodată că voi avea această carieră. Indiferent de ce voi face, în viitor voi da greș. Nimic nu va fi suficient. Așa că încerc să mă bucur și să mă distrez. După această conferință voi mânca, voi bea un vin și mă voi uita la meciuri”, a mai spus Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Manchester City luptă cu Arsenal pentru titlu în Premier League

Deși mai sunt multe etape până la finalul sezonului din Premier League, lupta la titlu le are în prim-plan pe Arsenal și Manchester City. Echipa lui Guardiola s-a apropiat de Arsenal după victoria din meciul direct, însă nu a reușit să-și consolideze punctele recuperate din cauza ultimului egal, scor 1-1 cu Nottingham în ultima etapă.

În prezent, Arsenal ocupă primul loc în ierarhie, cu 54 de puncte în 23 de meciuri, două peste Manchester City care are un meci în plus. În meciul cu RB Leipzig, Manchester City nu se va putea baza pe Kevin De Bruyne și Aymeric Laporte care s-au îmbolnăvit.

„Din nefericire, uneori se întâmplă să fie aşa. De Bruyne nu s-a simţit bine în noaptea de după meciul cu Forest… ieri Aymeric Laporte este bolnav. Va juca altcineva”, a declarat Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT