Sport

Pep Guardiola vrea un star de la Chelsea. Ce sumă e gata să achite Manchester City

Pep Guardiola este cu ochii pe starul lui Chelsea din apărare. Manchester City este pregătită să achite suma în luna ianuarie.
22.10.2023 | 13:45
Pep Guardiola vrea un star de la Chelsea Ce suma e gata sa achite Manchester City
Pep Guardiola este cu ochii pe starul lui Chelsea din apărare. Manchester City este pregătită să achite suma în luna ianuarie. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gruparea de pe Etihad duce lipsa unui fundaș stânga. După plecarea lui Cancelo, împrumut, la Barcelona, tehnicianul “cetățenilor” este în căutarea unui nou apărător care să suplinească acea poziție. Astfel, Pep Guardiola e cu ochii pe starul lui Chelsea, Ian Maatsen. Manchester City este pregătită să achite suma în luna ianuarie pentru olandez.

Pep Guardiola e cu ochii pe starul lui Chelsea

Ian Maatsen are 21 de ani și este un fundaș stânga de mare perspectivă. Sezonul trecut a fost împrumutat în Championship (liga a doua din Anglia) la Burnley. Formație pe care a ajutat-o să câștige campionatul și să promoveze în Premier League.

ADVERTISEMENT

Olandezul a fost antrenat de Vincent Kompany, fostul elev al lui Pep Guardiola, iar într-un singur sezon, calitatea sa a crescut enorm. La finalul împrumutului, Burnley chiar a oferit 36 de milioane de euro pentru a-l păstra pe Maatsen, însă olandezul a vrut să rămână la Chelsea.

Fundașul stânga are mare încredere în el și a rămas la gruparea de pe Stamford Bridge cu gândul că va putea să ocupe poziția de titular în fața lui Ben Chillwell. Însă, chiar dacă englezul este accidentat, Mauricio Pochettino a apelat la Marc Cucurella. Spaniolul fiind mult mai experimentat decât tânărul olandez.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola e cu ochii pe starul lui Chelsea și ar putea să îi dea o mână de ajutor. Potrivit britanicilor de la Express.co.uk, Manchester City este pregătită să achite suma în ianuarie, pentru serviciile lui Ian Maatsen. Olandezul este cotat la 20 de milioane de euro, conform Transfermarkt.

Ian Maatsen, dorit și de Barcelona

Barcelona va trebui să se dueleze cu Manchester City pentru semnătura lui Ian Maatsen. Cei de la GOAL.com, susțin că olandezul a fost foarte aproape să plece liber de contract. Însă, șefii lui Chelsea au activat o clauză prin care i-au prelungit contractul fundașului până în vara lui 2025.

ADVERTISEMENT

Președintele Barcelonei, Joan Laporta își dorea să îl semneze pe Maatsen în luna ianuarie, pentru ca în vara lui 2024 olandezul să ajungă liber de contract la formația din La Liga. Astfel, din cauza problemelor financiare și cu alți jucători în prim plan, președintele clubului spaniol ar putea să renunțe la ideea de a-l aduce pe Maatsen pe Camp Nou.

Favoritul lui Pep Guardiola: Messi sau Haaland

Pe 30 octombrie va avea loc decernarea pentru Balonul de Aur. Fotbaliștii cu cele mai mari șanse sunt Lionel Messi și Erling Haaland. Înaintea duelului cu Brighton, Pep Guardiola a fost întrebat pe cine vede el câștigător al celui mai important trofeu individual. Tehnicianul lui Manchester City a oferit un răspuns incredibil.

ADVERTISEMENT

“Mereu am spus că Balonul de Aur trebuie împărțit în două categorii: Messi și restul lumii. Haaland ar merita să îl câștige acum, pentru că a cucerit tripla și a marcat ‘un milion de goluri’. Dar Leo a câștigat Cupa Mondială!”, a declarat Guardiola, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT