News

Percheziții care vizează 13 persoane în cazul hoților care au intrat peste o familie din Popești Leordeni

Au fost dispuse percheziții în cazul cazului de tâlhărie din Popești-Leordeni, sunt vizate 13 persoane în această speță. Anchetatorii estimează un prejudiciu de peste 20.000 euro.
18.01.2022 | 11:33
Perchezitii care vizeaza 13 persoane in cazul hotilor care au intrat peste o familie din Popesti Leordeni
ADVERTISEMENT

Miercuri, 12 ianuarie, o familie din Popești Leordeni a anunțat la 112 că a fost tâlhărită de doi bărbați. Prejudiciul în acest caz e estimat la aproximativ 20.000 de euro.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru tâlhărie calificată și lipsire de libertate și au fost emise 11 mandate de percheziții domiciliare în municipiul București și în județul Ilfov, notează Știri pe surse.

ADVERTISEMENT

Polițiștii care vor duce la îndeplinire aceste mandate de percheziție domiciliară au primit și trei mandate de aducere.

Sursele judiciare spun că perchezițiile dispuse de instanță urmează să fie făcute cu ajutorul Direcției de Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din IGPR, Serviciului Criminalistic, SAS – DGPMB şi SAS – IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

Un caz de tâlhărie în miezul nopții

O familie din Popești Leordeni, județul Ilfov, a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunțat că, în jurul orei 4:30, a fost victima unei tâlhării. Doi bărbați au intrat în locuința familiei și i-au imobilizat pe cei trei ocpanți ai casei, două femei și un bărbat.

„La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 07:17, polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, la aceeași dată în jurul orei 04:30, 2 persoane de sex masculin au pătruns în locuința apelantului, din orașul Popești Leordeni, după care, l-au legat, atât pe el, cât și pe soția și soacra acestuia”, au explicat reprezentanții IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT

După ce i-au imobilizat și legat la ochi pe cei care se aflau în casă, hoții au început să caute banii și bunurile de valoare, conform Gândul.

Estimările din acest caz indică faptul că cei doi hoți care au pătruns în casa familiei din Popești Leordeni au produs un prejudiciu de aproximativ 20.000 de euro, la care se adaugă și mașina familiei jefuite.

ADVERTISEMENT

Pentru a putea intra în casa familiei, hoții au susținut că sunt de la Poliție.

Din fericire pentru anchetatori, în curtea casei erau instalate o serie de camere de vedere. Imaginile surprinse de acestea arată cum unul dintre hoți deschide poarta de acces, se urcă în mașina familiei alături de alte trei persoane și pleacă.

„La faţa locului s-au deplasat de îndată poliţiştii oraşului Popeşti-Leordeni, specialişti criminalişti şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, pentru efectuarea de activităţi specifice din competenţă”, a anunțat IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT
Tags: