News

Două persoane care livrau mâncare în Capitală, reținute pentru tâlhărie. Incidentul, petrecut în Sectorul 4

Două persoane care livrau mâncare în Capitală au fost reținute pentru tâlhărie.
16.06.2021 | 11:42
Doua persoane care livrau mancare in Capitala retinute pentru talharie Incidentul petrecut in Sectorul 4
ADVERTISEMENT

Incident grav în Capitaltă. Două persoane care livrau mâncare au fost reținute de Poliție cu acuzația de tâlhărie.

Două persoane care livrau mâncare în Capitală, reținute pentru tâlhărie

Din primele informații, vizați sunt doi bărbați de 26, respectiv 36 de. Aceștia au fost ridicați de oamenii legii după ce au amenințat cu o armă și apoi au tâlhărit doi tineri din București, anunță Digi24.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost semnalat în zona unui centru comercial din Sectorul 4. Persoanele care livrau mâncare au atacat doi tineri cu un pistol de tip airsoft și le-au cerut banii și un telefon mobil.

În plus, livratorii agresivi i-au urcat pe tineri într-o mașină și i-au abandonat pe un drum din apropierea orașului. După ce au reușit să scape, victimele au sunat la 112, iar polițiștii au descins la domiciliile acestora.

ADVERTISEMENT

La unul dintre atacatori, agenții au găsit și pistolul. Cei doi livratori de mâncare riscă acum să fie arestați preventiv pentru tâlhărie.

Livrator din România, atacat la începutul acestui an

La începutul acestui an a avut loc un incident la fel de grav, dar cu un livrator în rolul de victimă.

ADVERTISEMENT

Pe 30 martie, trei tineri cu vârste între 18 şi 14 de ani au ameninţat cu un cuţit un livrator al unei firme de catering şi l-ar fi deposedat de pachetul cu alimente, în Râmnicu Vâlcea.

Aceștia au fost reţinuţi pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, a anunțat la acea dată Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Meseria de livrator, una extrem de căutată în pandemie

În perioada crizei sanitare provocate de Covid-19, una din cele mai căutate slujbe în ultima perioadă a fost cea de livrator. În paralel cu creșterea numărului de cereri de livrări online, meseria de curier a devenit cea mai căutată din România.

Companiile au suplimentat numărul de job-uri în acest domeniu. Unele dintre ele au angajat sute de oameni noi care să transporte pachete cu haine, electrocasnice, mâncare dintr-un loc în altul.

Astfel, în aceste domeniu, în luna martie a acestui an, salariul mediu a fost cu aproape 8 procente mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Românii din acest domeniu au ajuns să primească un venit mediu de 3.500 de lei, în creștere cu 180 de lei față de februarie.

ADVERTISEMENT