News

Percheziții cu 150 de polițiști și jandarmi în județul Vaslui. Pistoale, arme albe și bani, descoperite în verificările din Bârlad și Murgeni. Update

Un număr de 150 de polițiști și jandarmi au luat parte la percheziții de amploare în Vaslui. Verificările au avut loc în cadrul unor dosare penale de violenţe, ameninţare, distrugere şi tulburarea liniștii publice.
30.04.2022 | 14:00
Perchezitii cu 150 de politisti si jandarmi in judetul Vaslui Pistoale arme albe si bani descoperite in verificarile din Barlad si Murgeni Update
Percheziții de amploare în Vaslui. Peste 100 de polițiști și 40 de jandarmi participă la verificări. Sursa foto: captură stiriest.ro
ADVERTISEMENT
30-04-2022
11:01

Polițiștii au descoperit sume de bani, pistoale şi arme albe în perchizițiile efectuate în Bârlad și Murgeni

IPJ Vaslui informează că, în urma perchezițiilor domiciliare desfășurate sâmbătă în Bârlad şi Murgeni, polițiștii au descoperit diferite sume de bani, pistoale şi arme albe.

Dup această acțiune, au fost puse în executare 19 mandate de aducere pentru 18 bărbaţi şi o femeie din municipiul Bârlad

”În urma percheziţiilor au fost găsite două arme de tip pistol airsoft, peste 20.000 de lei şi 2.200 de ţigarete despre care există suspiciunea că ar proveni din activitatea infracţională, 40 de corpuri tăietoare-întepătoare, zece corpuri contondente, şase bastoane telescopice cu funcţie electro-şoc şi alte bunuri care fac obiectul cercetării.

Totodată, au fost puse în executare 19 mandate de aducere, pe numele a 18 bărbaţi şi a unei femei, cu vârste cuprinse între 16 şi 49 de ani, toţi din municipiul Bârlad, persoanele fiind conduse la sediul Poliţiei municipiului Bârlad, pentru cercetări.

În cadrul acţiunii, pe raza oraşului Murgeni, a fost depistat un bărbat, de 20 de ani, din Murgeni, urmărit în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile din Belgia. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru dispunerea măsurilor legale”, precizează un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui, conform Agerpres.

Angajații Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, demarează, sâmbătă, 15 percheziţii domiciliare, la adrese din municipiul Bârlad şi oraşul Murgeni.

Percheziții de amploare în Vaslui. Peste 100 de polițiști și 40 de jandarmi participă la verificări

IPJ Vaslui informează că perchezițiile se desfăşoară în cadrul unor dosare penale de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acestea au fost întocmite ca urmare a unor conflicte între mai multe persoane din perioada 2021 – 2022.

ADVERTISEMENT

Autoritățile mai informează că peste 110 polițiști și 40 de jandarmi participă la acțiunea de sâmbătă dimineața.

La această acțiune iau parte și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău “Alexandru cel Bun”.

ADVERTISEMENT

”Peste 110 poliţişti şi 40 de jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din municipiul Bârlad şi oraşul Murgeni.

În cauzele penale în care au fost dispuse percheziţiile, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, furt calificat şi infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor”, anunță IPJ Vaslui, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Zonă specială de siguranţă publică instituită în Bârlad

Autoritățile mai anunță că perchezițiile au loc în Municipiul Bârlad – cartier Podeni. Aici a fost instituită și zonă specială de siguranță publică.

”Ancheta este în curs de desfăşurare, poliţiştii vasluieni urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate. Percheziţiile au loc în cartierul Podeni din municipiul Bârlad, acolo unde a fost instituită şi zonă de specială de siguranţă publică”, se mai precizează în comunicatul de presă transmis de IPJ Vaslui.

ADVERTISEMENT

De subliniat faptul că în iunie 2020, în orașul vasluian Murgeni a fost instituită ”zonă specială de siguranță publică”. În zonă, peste 200 de romi din două clanuri s-au bătut pe străzi cu bâte și săbii și și-au chemat întăriri din străinătate.

ADVERTISEMENT