News

Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Un director a fugit din instituție de teama procurorilor. Update

În timpul conferinței susținute de primarul Capitalei, Nicușor Dan, procurorii au descins în biroul acestuia. Din primele informații, sunt vizate fapte de corupție.
20.01.2022 | 15:28
Perchezitii DNA la Primaria Capitalei Un director a fugit din institutie de teama procurorilor Update
ADVERTISEMENT
20-01-2022
13:29

Un director din Primăria Capitalei a fugit din instituție în momentul perchezițiilor DNA

Într-un comunicat emis joi, Direcția Națională Anticorupție anunță că ”procurorii din cadrul secției de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021”.

Una dintre locațiile unde au avut loc verificări a fost și Primăria Capitalei. Potrivit Antena 3, la apariția procurorilor DNA, unul dintre directori ar fi fugit din clădire.

Până în acest moment, nu se ştie dacă acesta este vizat de vreo anchetă sau a avut vreo urgenţă.

Postul de știri citat informează că este vorba de Edmond Niculușcă, detaşat acolo din poziţia de consilier personal al lui Nicuşor Dan.

Percheziții ale DNA au loc la Primăria Capitalei, în timpul conferinței de presă susținute de Nicușor Dan. Din primele informații, procurorii cercetează fapte de corupție.

Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Procurorii cercetează fapte de corupție

Aflat la o conferință de presă pentru a vorbi despre situația grevei transportatorilor, primarul Nicușor Dan a precizat că au loc percheziții ale Direcției Naționale Anticorupție la Primăria Capitalei, inclusiv în biroul acestuia.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, sunt vizate departamentele de Resurse Umane și Administrația Cimitirelor.

“Lucrători de la DNA fac percheziții la primărie, se fac percheziții în biroul meu. DNA are mandat de a ridica documente”, a declarat primarul Capitalei.

Oficialul a mai spus că nu știe motivul pentru care sunt făcute aceste percheziții.

“Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane dar pentru că pregăteam conferința de presă o să discut cu ei când mă întorc”, a mai explicat acesta.

ADVERTISEMENT

Ce spun procurorii DNA

Direcția Națională Anticorupție a transmis un comunicat, prin intermediul căruia a explicat motivul perchezițiilor din dimineața zilei de joi, 20 ianuarie, la Primăria Capitalei.

“Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

ADVERTISEMENT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021″, au explicat procurorii DNA.

Potrivit acestora, sunt efectuate percheziții la trei instituții publice din București.

“În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

ADVERTISEMENT

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a mai spus DNA, despre perchezițiile de la Primăria Capitalei.

Acestea sunt singurele detalii oferite de anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție. Deocamdată, ancheta este în desfășurare și, din această cauză, procurorii nu pot da informații suplimentare.

“Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au mai precizat reprezentanții DNA.

ADVERTISEMENT