ADVERTISEMENT
News

Percheziții în București și alte 7 județe la samsarii de mașini. Prejudiciu de 20 de milioane euro

Autor: Adrian Baciu | 17.03.2021 | 11:45
Percheziții în București și alte 7 județe la samsarii de mașini. Prejudiciu de 20 de milioane euro
Percheziții în București și alte 7 județe la samsarii de mașini. Prejudiciu de 20 de milioane euro. Sursa foto: colaj Fanatik

Peste 60 de percheziții se desfășoară miercuri în București și în alte 7 județe din țară la samsarii de mașini second-hand. Verificările vizează două dosare penale cu un prejudiciu uriaș la bugetul de stat: 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de Poliția Română, cercetările privesc 5 grupări infracționale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale, ce desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate.

Percheziții în București și alte 7 județe la samsari de mașini

Perchezițiile de miercuri, 62 la număr, au loc în București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale. Un total de 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

ADVERTISEMENT

”La data de 17 martie 2021, polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 62 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale. 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În fapt, cercetările privesc 5 grupări infracționale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale, ce desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate”, se arată în comunicatul transmis de Poliție.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii susțin că prin intermediul acestor societăți comerciale au fost achiziționate autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, în special din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, dar și din alte țări, pe care, ulterior, le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prejudiciu de 20 de milioane euro la bugetul statului

Oamenii legii anunță că afacerile samsarilor ar fi avut loc pe parcursul a trei ani, din 2016 până în 2019, timp în care au păgubit statul cu aproape 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

”Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui”, se mai arată în comunicatul IGPR.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!