News

Percheziții la o clinică medicală din Constanța, preferată de vedete. Două femei ar fi suferit după intervenții chirurgicale

Descinderi la o celebră clinică medicală din Constanța. Un bărbat ar fi făcut două intervenții chirurgicale, vătămând două femei
30.12.2023 | 17:42
Perchezitii la o clinica medicala din Constanta preferata de vedete Doua femei ar fi suferit dupa interventii chirurgicale
Un bărbat ar fi făcut intervenții chirurgicale asupra două femei, acestea suferind vătămări, spun anchetatorii / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliția din Constanța a făcut percheziții la sediul unei cunoscute clinici private din municipiu, în cazul unui dosar privind vătămare corporală din culpă. Este vorba de intervenții chirurgicale efectuate asupra a două femei.

Două femei ar fi suferit de pe urma intervențiilor

Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a informat că polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța (Biroul de investigații Criminale) și reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au făcut o percheziție la sediul unei clinici medicale din municipiu.

ADVERTISEMENT

Este vorba de un dosar privind vătămare corporală din culpă, în urma unor intervenții chirurgicale efectuate asupra a două femei. Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, la datele de 7 ianuarie 2021 şi 3 decembrie 2022, un bărbat ar fi efectuat intervenţii chirurgicale asupra a două femei, în urma cărora acestea ar fi fost vătămate corporal. În urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie”, a comunicat poliția.

O clinică preferată de vedete

Potrivit unor informații publicate de presa locală, ar fi vorba de o clinică foarte cunoscută la care ar apela mai multe vedete autohtone pentru operaţii şi alte intervenţii estetice.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au ridicat mai multe bunuri în urma percheziției, pentru valoare probatorie. În cauză, cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, mai precizează poliția.

Percheziții și la alte clinici medicale în trecut

O operațiune amplă în care s-au făcut percheziții în 24 de județe din țară a avut loc la jumătatea anului 2021. Atunci, polițiștii au descins la mai multe clinici medicale unde existau suspiciuni cu privire la infracțiuni, ca: spălare de bani, vătămare corporală, exercitarea fără drept a unei profesii și fals intelectual.

ADVERTISEMENT

„În cursul zilei de 10 iunie 2021, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea a 45 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în alte 24 de judeţe, la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii”, arata atunci comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În urma perchezițiilor, Parchetul General a dispus plasarea sub control judiciar a nouă angajați ai clinicii de înfrumusețare din București, care au indus în eroare pacienții și au efectuat proceduri medicale, deși nu aveau documentele și specializarea de a fi medic.

ADVERTISEMENT

Clinica „ar fi pus la dispoziţie sala de intervenţie şi aparatura medicală proprie sau închiriată mai multor medici, pentru a exercita fără drept profesia de medic specialist prin efectuarea de proceduri medicale unor pacienţi, cunoscând faptul că medicii nu deţineau autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege pentru aceste proceduri, totodată inducând în eroare mai mulţi pacienţi cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către aceştia în schimbul procedurilor invazive sau non-invazive efectuate”, au transmis procurorii.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: