Sport

Performanță extraordinară în ultima zi a CE de natație de la Roma. Constantin Popovici și Cătălin Preda au ocupat primele locuri în concursul de high-diving

Campionatele Europene de natație de la Roma s-au încheiat, sâmbătă, cu o performanță extraordinară pentru delegația României. Constantin Popovici și Cătălin Preda au fost primii la high-diving.
20.08.2022 | 21:18
Performanta extraordinara in ultima zi a CE de natatie de la Roma Constantin Popovici si Catalin Preda au ocupat primele locuri in concursul de highdiving
Constantin Popovici și Cătălin Preda au ocupat primele poziții în clasamentul final al întrecerilor de high-diving de la CE de la Roma. Sursa foto: FRNPM/Facebook
ADVERTISEMENT

România a triumfat în concursul celor mai temerari săritori în apă din cadrul Campionatelor Europene de natație de la Roma. Constantin Popovici a cucerit medalia de aur, urmat în clasament de Cătălin Preda.

Final perfect pentru România la europenele de natație

High-diving, concursul de sărituri de la mare înălțime (27 de metri) a încheiat ediția 2022 a Campionatelor Europene de natație din capitala Italiei.

ADVERTISEMENT

După performanțele fantastice ale lui David Popovici în probele de 100 și 200 metri liber, a venit rândul lui Constantin Popovici să strălucească.

Sportivul legitimat la CSA Steaua a câștigat întrecerea cu un total de 455,70 puncte, urmat în clasamentul final de coechipierul său Cătălin Preda, care a încheiat competiția cu 436,20 puncte.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Preda a fost cel care a dominat întrecerea săritorilor de la 27 de metri, fiind lider după primele două zile de concurs, desfășurate joi și vineri. Și sâmbătă Preda a fost lider, până la ultima săritură.

După ultima încercare Constantin Popovici a trecut în frunte și a intrat în istorie ca fiind primul campion european de high-diving, la Roma desfășurându-se în premieră întreceri în această probă.

ADVERTISEMENT

Zi perfectă pentru sportivii de la CSA Steaua

Medaliile obținute de Constantin Popovici și Cătălin Preda completează rezultatele excelente ale sportivilor legitimați la CSA Steaua, din ultimele zile.

Tot sâmbătă, dar la Munchen, Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur în proba de canoe simplu pe distanța de 1.000 metri, la Campionatele Europene de kaiac-canoe.

ADVERTISEMENT

Chirilă, care la începutul acestei luni a câștigat titlul mondial în aceiași probă, a dominat finala de la un capăt la altul și a adus României primul titlu continental la kaiac-canoe după 16 ani. Ultima medalia de aur la o ediție a Campionatelor Europene a fost cucerită de Florin Mironcic, în 2006.

Cătălin Chirilă va concura, duminică, și în finala de canoe simplu, pe distanța de 500 de metri. Finala este programată de la ora 12:30, ora României.

ADVERTISEMENT