Life

Pericolul de care trebuie să țină cont toți românii care stau la curte. Cum se curăță țurțurii

Cum se curăță, de fapt, țurțurii. Ce trebuie să știi ca să eviți pericolele și ca să îndepărtezi corect aceste formațiuni de gheață
09.01.2024 | 18:33
Pericolul de care trebuie sa tina cont toti romanii care stau la curte Cum se curata turturii
Cum se curăță, de fapt, țurțurii. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Românii aproape că își luaseră gândul de la ninsori și ger. Ei bine, la început de ianuarie, iarna și-a intrat în drepturi. Una dintre principalele probleme este cea legată de gheața și de țurțurii care se formează în sezonul rece. Cei mai afectați sunt cei care stau la curte, așa că, înainte de a trece la îndepărtarea țurturilor, trebuie să știți la ce pericole vă expuneți.

Cât de periculoși pot fi țurțurii pentru oameni, dar și pentru animale

Iarna, unul dintre cele mai mari pericole pentru românii care stau la curte sunt țurțurii. Aceștia se formează în sezonul rece și, exceptând faptul că sunt extrem de frumoși de privit, aceștia sunt un adevărat pericol.

ADVERTISEMENT

În general, țurțurii apar la finalul sezonului rece, atunci când zăpada de pe acoperișuri începe să se topească, iar picăturile de apă îngheață în timp ce se scurg. Țurțurii sunt o adevărată bătaie de cap pentru cei care locuiesc la case, mai ales că eliminarea lor poate fi una periculoasă.

Țurțurii pot dăuna destul de mult imobilelor asupra cărora se formează. Însă, de departe, cel mai mare pericol îl reprezintă pentru oamenii și animalele care stau în preajma lor. Forma lor ascuțită poate fi extrem de periculoasă.

ADVERTISEMENT

De obicei, dacă nu sunt curățați, țurțurii ajung să cadă de la sine. Nimeni nu știe când se desprind de marginea acoperișurilor, iar acesta este unul dintre adevăratele pericole. Aceste formațiuni de apă topită și înghețată pot răni foarte grav atât oamenii, cât și animalele.

Cum se curăță corect acest formațiuni de gheață, fără a te pune în pericol

Pentru a preveni eventualele evenimente nefericite, cel mai recomandat este ca acest aspect să fie luat în considerare încă de la construcția imobilului. Cei care construiesc case de multă vreme și au experiență, vor discuta acest aspect cu viitorii proprietari.

ADVERTISEMENT

Astfel, se poate opta pentru o izolație optimă pentru acoperiș, însă, doar după ce s-au luat în calcul mai mulți factori, printre care și condițiile climatice. Deși poate fi o cheltuială destul de mare, atunci când vine vorba de eventuale pericole, nu este cazul să te uiți la bani.

O altă modalitate foarte bună pentru a combate gheața este instalarea de sisteme antigivrare. Mai exact, montarea acelor cabluri de încălzire care sunt întinse pe toata suprafața streșinii și în țevi. Aceste cabluri topesc zăpada și țin la distanță formarea gheții.

ADVERTISEMENT

Dacă imobilul respectiv s-a construit fără un astfel de sistem, mai există o metodă de prevenire, însă, necesită mai mult efort. Și anume, cea a curățării constante a acoperișului, pentru a preveni formarea de gheață și țurțuri.

Fiind cel mai periculos element, țurțurii se curăță cu mare atenție. Dacă alegeți să faceți asta pe cont propriu, cel mai bine este să optați pentru un băț solid și lung. Apoi, de la o distanță destul de mare, fiecare țurțure se îndepărtează rând pe rând.

ADVERTISEMENT
Tags: