Life

Pericolul pe care îl ascund ouăle de ciocolată pentru copii. Avertismentul experților, înainte de Paști

Ce pericole ascund ouăle de ciocolată pentru copii. Ce avertisment au lansat experții în sănătate, înainte de sărbătoarea Paștelui?
27.03.2024 | 21:37
Pericolul pe care il ascund ouale de ciocolata pentru copii Avertismentul expertilor inainte de Pasti
Ce pericol ascunde un ou de ciocolată. Sursa foto: Dulce Românie
ADVERTISEMENT

Ouăle de ciocolată pot fi un real pericol pentru cei mici. Deși sunt gustoase, experții în domeniul sănătății trag un semnal de alarmă legat de faptul că îi pot îmbolnăvi pe copii. Un efect poate fi diabetul sau obezitatea.

Ce pericol ascund ouăle de ciocolată pentru copii

Ouăle de ciocolată, pentru Paști, deja sunt puse la vânzare pe rafturile magazinelor și îi atrag pe copii. Atât prin ambalaj, cât și datorită gustului delicios. Însă, oricât ar fi de bune aceste produse, specialiștii avertizează asupra consecințelor.

ADVERTISEMENT

Potrivit studiilor, un ou de ciocolată reprezintă o jumătate din cantitatea de calorii pe care o consumă, în general, un copil sau un adult, pe parcursul unei zile. Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că unii dintre cei mici consumă mai multe ouă de ciocolată într-o zi.

Nu este de mirare, apoi, dacă un copil se confruntă cu obezitatea, cu diabetul zaharat, cu probleme ale sistemului digestiv sau cu o igienă dentară precară, căci în mod cert apar cariile din cauza consumului exagerat de dulciuri.

ADVERTISEMENT

Dacă un ou de ciocolată este combinat cu prăjituri și cu biscuiți, atunci copilul va mânca și mai mult zahăr și va acumula mult mai multe calorii. Experții nu spun ”Nu!” în totalitate dulciurilor, dar au ca sfat un consum echilibrat.

”Mulți dintre noi nu își dau seama că un ou de ciocolată de Paște conține, în medie, aproximativ trei sferturi din aportul zilnic de calorii recomandat pentru un adult. În cazul în care ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, toate acestea înseamnă mult zahăr și multe calorii în plus, iar acest lucru nu face bine organismului nostru. Bucurați-vă de dulciuri. Dar vă rugăm să nu exagerați”, transmite dr. Andrew Kelso, din Marea Britanie, potrivit The Mirror.

ADVERTISEMENT

Cât de nocivă este ciocolata

Ciocolata poate fi un rival, din cauza numărului mare de calorii, dar și utilă pentru persoanele care au nevoie de energie. Însă, pentru un plus de energie, la fel nu trebuie exagerat cu consumul ei. Două, trei pătrățele sunt suficiente, nicidecum o tabletă întreagă. De asemenea, ciocolata neagră este mai bună decât cea obișnuită.

”Ciocolata neagră crește oxigenarea la nivel cerebral și îmbunătățește circulația sângelui spre creier. În acest mod acționează benefic asupra concentrării, memoriei, atenției și reflexelor noastre.

ADVERTISEMENT

Anumite studii au demonstrat că persoanele care consumă ciocolată neagră rezolvă mai rapid problemele, au un timp de reacție mai scurt și sunt mult mai tonice din punct de vedere al activității cerebrale.

Cât despre antioxidanți (…), ei sunt importanți pentru sistemul nostru imunitar și pentru lupta acestuia cu toxinele și cu radicalii liberi. Antioxidanții „curăță” organismul și previn îmbătrânirea prematură a acestuia”, potrivit medicului Oana Cuzino.

ADVERTISEMENT
Tags: