News

Pescarii sibieni au căzut în plasa escrocilor. Paznicii falși “inspectează” lacurile din județ

O nouă metodă de escrocherie face ravagii în Sibiu. Pescarii plătesc niște "amenzi" usturătoare, iar momentele de tihnă se transformă în clipe de coșmar.
19.06.2023 | 11:49
Pescarii sibieni au cazut in plasa escrocilor Paznicii falsi inspecteaza lacurile din judet
Pescarii sibieni, terorizați de escroci. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu (AJVPS) trag un semnal de alarmă în legătură cu mai multe incidente în care mai mulți indivizi necunoscuți, care se pretind a fi angajați ai asociației, au cerut datele personale ale pescarilor și le-au impus amenzi nejustificate. Astfel de incidente au fost semnalate în ultimele zile de către pescarii din județul Sibiu, generând îngrijorare în comunitatea locală.

Pescarii din Sibiu, “amendați” de niște paznici falși

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu avertizează pescarii să fie prudenți și să nu cadă în plasa acestor indivizi falși. În cazul în care pescarii sunt abordați de persoane care se pretind a fi angajați ai AJVPS și solicită documente sau impun amenzi, aceștia sunt încurajați să sune imediat la sediul asociației pentru a confirma autenticitatea persoanelor în cauză.

ADVERTISEMENT

Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu, a explicat că acești indivizi se prezintă în mod fraudulos ca reprezentanți ai asociației, susținând că fac parte din anturajul fostei conduceri. Cu toate că președintele și fostul director au decedat, acești impostori susțin că sunt succesorii acestora și continuă să își desfășoare activitatea ilegală.

„Respectivii cetățeni sunt în viziunea lor angajați de fosta conducere. AJVPS este într-un litigiu din 2017 și persoanele din anturajul fostei conduceri păcălesc pescarii.

ADVERTISEMENT

Pentru că președintele și fostul director au decedat, între timp au rămas alți cetățeni care pretind că sunt succesorii lor și continuă să își desfășoare activitatea, iar în felul acesta se duc pe teren și controlează pescarii, le cer să le arate documente și le dau amenzi. Un pescar a plătit săptămâna trecută o ‘amendă’ de 300 lei, dată de acești indivizi”, precizează Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Fără pește și fără bani

Potrivit informațiilor furnizate de AJVPS Sibiu, acești impostori se deplasează în mașini inscripționate cu sigla “AJVPS Sibiu” și susțin că autorizațiile eliberate de sediul asociației nu sunt valabile, solicitând pescarilor să plătească amenzi direct lor sub amenințarea intervenției poliției sau jandarmeriei. Astfel de acțiuni ilegale au generat panică în rândul pescarilor și au creat o atmosferă de nesiguranță.

ADVERTISEMENT

“În atenția pescarilor din AJVPS Sibiu! În ultimele zile tot mai mulți pescari ne-au semnalat faptul că diverși cetățeni care s-au prezentat ca ‘paznici AJVPS Sibiu’ le-au pretins pescarilor să le arate documentele personale în baza cărora pescuiesc și i-au amenințat cu amenzi, în unele situații au cerut până și plata unor sume de bani.

Vă informam pe aceasta cale că respectivii cetățeni NU sunt angajații AJVPS Sibiu și NU sunt avizați să desfășoare activitatea de pază. În situația în care sunteți ‘controlați’ de astfel de persoane, vă rugăm sa sunați numaidecât la sediul asociației, la numărul de telefon pentru sesizări la pescuit: 0728 138 161. Fire întinse”, au scris reprezentanții AJVPS Sibiu pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

În contextul acestor evenimente, pescarii din județul Sibiu sunt îndemnați să acorde atenție sporită și să colaboreze cu autoritățile pentru a proteja interesele lor și a asigura un mediu sigur pentru practicarea pescuitului sportiv.

 

ADVERTISEMENT