News

Peste 120 de elevi din Timișoara au fost evacuați după ce o sală de clasă a luat foc. Ce a provocat incendiul

Peste 120 de elevi și profesori au fost evacuați după ce un corp de iluminat dintr-o sală de clasă a provocat un incendiu care se putea încheia tragic pentru toată lumea.
12.03.2024 | 16:09
Peste 120 de elevi din Timisoara au fost evacuati dupa ce o sala de clasa a luat foc Ce a provocat incendiul
Peste 120 de elevi din Timișoara au fost evacuați după ce o sală de clasă a luat foc. Ce a provocat incendiul
ADVERTISEMENT

Din fericire, pompierii le-au transmis profesorilor să evacueze mai multe săli de clasă, astfel că nimeni nu a fost rănit. Cu toate acestea, elevii și profesorii de la Liceul Teoretic ”William Shakespeare” din Timișoara au tras o sperietură zdravănă atunci când au văzut fumul care începea să inunde sala de clasă.

Peste 120 de elevi din Timișoara au fost evacuați după ce o sală de clasă a luat foc

Conform reprezentanților ISU Timiș, Detașamentul 1 de Pompieri a trimis la fața locului o Autospecială de primă intervenție și comandă, precum și o Autospecială de stingere cu apă și spumă. Mai mult, echipa de intervenție a solicitat și ajutorul unei ambulanțe SMURD tip B, alături de un ofițer și 10 pompieri.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 12.03.2024, la ora 13:09, am fost solicitaţi să intervenim în Timisoara, în Piaţa Romanilor, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la un corp de iluminat într-o sală de clasă, la un liceu. La locul interventiei s-au deplasat din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara o Autospecială de primă intervenţie şi comandă, o Autospecială de stingere cu apa si spumă şi o ambulanta SMURD tip B, cu 1 ofiter si 10 pompieri”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Conform Banatmedia, profesorii și ceilalți angajați ai școlii au procedat ca la carte în această situație și au respectat toate protocoalele. Mai exact, aceștia au evacuat clasele unde se aflau elevi, dar și alte spații unde existau șanse de propagare a fumului. Mai mult, alimentarea cu energie electrică a școlii a fost întreruptă rapid, astfel că tragedia a fost evitată.

ADVERTISEMENT

Cu toate că profesorii au reușit să stingă incendiul, fără ca acesta să se extindă, spațiul era în continuare inundat cu fum. ”La sosirea la locul intervenţiei, incendiul era lichidat, iar spaţiul era inundat cu fum, fiind ventilata sala de clasă. Au fost evacuate un numar de 6 clase, cu un număr de 120 de profesori si elevi”, au mai transmis reprezentanții ISU Timiş.

Zeci de jandarmi au ajutat la stingerea unui incendiu

În urmă cu două zile, zeci de jandarmi care se pregăteau să depună jurământul militar au observat cum lângă gardul școlii a izbucnit un incendiu. Fără să ezite, cadeții școlii de subofițeri din Drăgășani au pus în practică tot ce au învățat și au ajutat la stingerea flăcărilor, după ce s-au luptat minute bune cu acestea, până la sosirea pompierilor.

ADVERTISEMENT

”Cadrele au sesizat, era un nor mare de fum care venea. S-au deplasat în viteză şi cu ajutorul elevilor au avut această intervenţie cu mijloacele specifice pe care şcoala le are în dotare, adică nişte stingătoare, furtune din acestea de pompieri, dar ale şcolii”, a comentat situația colonelul Sorin Drăguşin, conform Observatornews.ro.

Paradoxal, pentru jandarmi a fost un botez al focului la care nimeni nu se aștepta, dar care a fost de folos, mai ales că nimeni nu a fost rănit. ”Pentru noi a fost un prilej să demonstrăm că suntem o echipă, să demonstrăm că împreună putem avea misiuni îndeplinite”, povestea un viitor jandarm, mândru de modul în care s-au comportat colegii săi în acele momente.

ADVERTISEMENT

Statistic, conform IGSU, în țara noastră au loc anual zeci de mii de incendii, aproape 25% dintre acestea la locuințe. ”30.597 de incendii în 2021, 6.976 dintre acestea manifestându-se la locuinte (22,8% din numarul total de incendii)“, au transmis reprezentantii IGSU. Cifrele sunt asemănătoare și în alți ani, indică specialiștii.

ADVERTISEMENT