News

Peste 54 de mii de bătrâni și asistenți medicali din SUA, uciși de Covid-19. Procent uriaș al deceselor din aziluri

28.06.2020 | 12:53
Peste 54 de mii de batrani si asistenti medicali din SUA ucisi de Covid19 Procent urias al deceselor din aziluri
ADVERTISEMENT

Căminele pentru persoanele în vârstă din SUA au fost lovite crunt de pandemia de coronavirus.

Până sâmbătă, peste 54 de mii de bătrâni și asistenți medicali din aziluri au fost răpuși de boală, anunță presa de peste ocean.

Din punct de vedere procentual, asta înseamnă că 43% din decesele de Covid-19 din Statele Unite provin din aziluri.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 54 de mii de bătrâni și asistenți medicali din SUA au murit din cauza Covid-19

Cea mai afectată națiune din lume în pandemia de Covid-19, SUA, a raportat, până sâmbătă, peste 125.000 de decese din cauza acestei boli.

Din bilanțul făcut public de Johns Hopkins University, au fost raportate peste 2,5 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivel național.

ADVERTISEMENT

Revenind la decese, celebra publicație New York Times informează că cel puțin 54.000 bătrâni și asistenți medicali au decedat din cauza coronavirusului în căminele pentru persoane în vârstă din Statele Unite. Raportat la totalul morților, asta înseamnă 43%.

Statistica publicată de site-ul american relevă că, până pe 26 iunie, în aproximativ 12.000 de aziluri de bătrâni, au fost depistate peste 282.000 de bolnavi Covid-19, reprezentând circa 11% din totalul de 2,5 milioane de cazurilor confirmate.

ADVERTISEMENT

SUA, peste 2,5 milioane de cazuri de infectare

SUA au raportat peste 2,5 milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus la nivel naţional, potrivit unui bilanţ publicat sâmbătă de Johns Hopkins University.

În același timp, cel puţin 125.435 de decese au fost atribuite virusului care cauzează COVID-19 în Statele Unite, numărul victimelor fiind mai mare decât în oricare altă ţară.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, creșterea numărului de cazuri de infectare este notabilă în această perioadă în special în statele din sudul şi vestul Statelor Unite, unde măsurile de carantină au fost mai puţin stricte.

California, cel mai populat stat american, care a adoptat măsuri severe de limitare a răspândirii noului coronavirus, a raportat la rândul său un număr record de infectări în această săptămână.

Recordul de contaminări zilnice a fost doborât de mai multe ori în această săptămână în Statele Unite, numărul cazurilor depăşind bariera de 39.000 în ziua de joi.

ADVERTISEMENT