ADVERTISEMENT
News

Peste 700 de iranieni au murit încercând să se apere de coronavirus. Care a fost cauza neobișnuită a deceselor

Autori: Luana Martinescu, Traian Terzian | 28.04.2020 | 15:28
Peste 700 de iranieni au murit încercând să se apere de coronavirus. Care a fost cauza neobișnuită a deceselor
Iranul este una dintre țările cele mai afectate de noul tip de coronavirus, dar în ultima perioadă peste 700 de cetățeni au murit în încercarea de a se apăra de temutul virus. Sursă foto: hepta.ro

Iranul este una dintre țările cele mai afectate de noul tip de coronavirus, dar în ultima perioadă peste 700 de cetățeni au murit în încercarea de a se apăra de temutul virus.

ADVERTISEMENT

Peste 700 de iranieni au murit încercând să se apere de coronavirus

Un raport publicat de guvernul iranian la începutul acestei luni, citat de ABC News, arată că peste 700 de oameni au murit în ultima perioadă intoxicați cu alcool, pe fondul afirmațiilor că acesta poate ține coronavirusul deoparte.

Raportul a arătat că intoxicația cu alcool pe o perioadă de două luni a fost de zece ori mai mare decât numărul de cazuri pe tot parcursul anului 2019, probabil stimulat de epidemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Autoritatea parchetului general a precizat că otrăvirea cu alcool a ucis 728 de iranieni între 20 februarie și 7 aprilie. Anul trecut au fost doar 66 de morți în urma intoxicațiilor cu alcool.

”90 de persoane și-au pierdut vederea sau au suferit leziuni oculare”

”Oamenii cred că alcoolul provoacă imunitate la coronavirus, însă consumul de alcool nu elimină noul coronavirus din organism”, a declarat recent un expert medical.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al ministerului iranian pentru sănătate, Kianoush Jahanpour, a spus că 525 de persoane au murit din cauza consumului de alcool cu metanol începând cu 20 februarie.

”Un număr de 5.011 persoane au fost otrăvite de alcool cu ​​metanol, iar aproximativ 90 de persoane și-au pierdut vederea sau au suferit leziuni oculare în urma intoxicației cu alcool”, a mai spus Jahanpour.

ADVERTISEMENT

Unii indivizi din Iran folosesc metanol la care adaugă un strop de înălbitor pentru a masca culoarea adăugată, după care o vând ca fiind alcool de consum. Uneori, otrava este amestecată cu alcool consumabil pentru a avea o producție mai mare.

Deși Iranul se confruntă cu unul dintre cele mai focare de coronavirus și înregistrează peste 91.000 de cazuri și 5.806 decese, mai multe afaceri din Teheran au fost redeschise. Totuși, decizia a fost privită cu scepticism de unii dintre cetățeni care au preferat să rămână acasă

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!