News

Peste o tonă de artificii și petarde, confiscate de polițiștii din Suceava în numai trei zile

Poliția Suceava a confiscat în numai trei zile peste o tonă de kilograme de materiale pirotehnice ce urmau să fie folosite de sărbători.
27.11.2022 | 18:04
Peste o tona de artificii si petarde confiscate de politistii din Suceava in numai trei zile
Peste o tonă de petarde și artificii confiscate în Suceava/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au capturat peste o tonă de materiale pirotehnice în perioada 24 – 26 noiembrie, ca urmare a descoperirii mai multor persoane care se ocupau de comercializarea ilegală a materialelor pirotehnice, informează Agerpres.

În urma informațiilor polițiștilor, au fost oprite în trafic două mașini care transportau artificii și petarde și, totodată, s-a făcut și o percheziție într-un depozit în care erau ținute acestea.

ADVERTISEMENT

În toate cele trei cazuri, s-au deschis dosare penale pentru comiterea infracțiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Pe 24 noiembrie, ora 19.35, poliţiştii au oprit pe E85 o mașină care circula de la Fântâna Mare la Vadu Moldovei, condusă de un tânăr în vârstă de 21 ani, din judeţul Iaşi. În autoturism au fost descoperite mai multe cutii cu petarde și artificii pe care bărbatul intenționa să le folosească cu ocazia Sărăbătorilor de iarnă. Cantitatea totală confiscată a fost de 94 de kilograme.

ADVERTISEMENT

După mai puțin de două ore, tot la Vadu Moldovei, polițiștii l-au oprit pe un bărbat de 48 de ani, din Iași, care transporta în mașină nu mai puțin de 137 kg de articole pirotehnice de mai multe categorii.

Pe lângă dosarul penal, bărbatul s-a ales și cu o amendă contravențională de 1.305 lei pentru că circula cu ITP-ul expirat la mașină.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în continuarea cercetărilor efectuate, prin administrare de material probator şi coroborarea datelor şi informaţiilor obţinute investigativ, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, împreună cu o grupă din cadrul SAS şi lucrători ai Compartimentului Pirotehnic, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat în vârstă de 36 ani din comuna suceveană Baia”, a transmis IPJ Suceava.

La această percheziție, au fost descoperite 806 kilograme de petarde și artificii pe care proprietarul intenționa să le vândă.

ADVERTISEMENT

Valoarea totală a articolelor pirotehnice este de 200.000 lei.