Sport

Petrolul – FC Botoșani 2-1, în etapa 17 din SuperLiga. Victoria care duce în play-off. Clasamentul actualizat

Petrolul a câștigat cu 2-1 meciul de pe teren propriu cu FC Botoșani din etapa 17 a SuperLigii și a urcat pe locul 6 în clasament.
24.11.2023 | 22:19
Petrolul  FC Botosani 21 in etapa 17 din SuperLiga Victoria care duce in playoff Clasamentul actualizat
Petrolul a urcat pe loc de play-off după victoria cu FC Botoșani. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
24-11-2023
18:32

Petrolul - FC Botoșani 2-1 (Țicu 52, Grozav 55 / Florescu 81 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+7: Fluier final. Victorie aproape fără emoții a gazdelor, care nu au tremurat nici măcar în final, după ce oaspeții reușiseră să reducă din diferență dintr-un penalty controversat. Ploieștenii au urcat pe locul 6 și au tot dreptul să spere că vor fi în top și la terminarea sezonului regular.

Clasament SuperLiga

Min. 81: GOOOL FC Botoșani! Florescu transformă fără emoții lovitura de pedeapsă.

Min. 79: Arbitrul Viorel Flueran acorcă foarte uțor penalty după ce Țicu natinge mingea cu mâna în careu.

Min. 55: GOOOL Petrolul! Doua centrează de pe dreapta, Ducan iese și respinge greșit până la Grozav, care reia din 8 metri în poarta goală.

Min. 52: GOOOL Petrolul! Țicu execută o lovitură mliberă de la 20 metri, mingea e deviată de David și intră în plasă.

Min. 29: Grozav pleacă de la limita ofsaidului, șutează din vole de la marginea careului, Ducan respinge în față, mingea ajunge la Muși, care e faultat de Mutombo în momentului șutului. Penalty pentru gazde, dar decizia centralului Viorel Flueran e anulată din camera VAR, deoarece Grozav se afla în poziție afară din joc.

Min. 24: Grozav șutează din opt metri, dar mingea se duce pe lângă poarta lui Ducan.

Min. 19: Șutul lui Muși din careu este blocat de fundașii oaspeților.

Min. 11: Ducan respinge de a colțul scurt șutul expediat de Țicu din lovitură liberă.

Min. 1: A început partida.

24-11-2023
17:37

Echipele de start la Petrolul - FC Botoșani

Petrolul: Zima – Doua, Papp, Huja, Țicu – Jefferson, Seto, Diomande – Musi, G. Grozav, Jair. Rezerve: Eșanu – Pedro Justiniano, Garutti, D. Radu, Mitrov, M. Roman II, I. Răducan, Omrani, Abusashvili. Antrenor: Florin Pîrvu 

FC Botoșani: Ducan – R. Benzar, Mutombo, Țigănașu, A. Dragu – Dican – G. David, Ed. Florescu – C. Petro, M. Ilicic, N’goma. Rezerve: G. Ureche – Șeroni, F. Adams, Mouaddib, Olinga, Cărăușu, Pinson, Casap, Drole. Antrenor: Andrei Patache

Meciul Petrolul – FC Botoșani are loc vineri, 24 noiembrie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 17-a din SuperLiga. La prima vedere se arată a fi o partidă disproporționată, deoarece Petrolul ocupă locul 6, ultimul de play-off, cu 22 de puncte, iar moldovenii sunt ultimii, cu numai 8 puncte și fără nicio victorie în cele 16 runde consumate.

Unde se joacă meciul Petrolul – FC Botoșani, în etapa 17 din SuperLiga

Întâlnirea Petrolul- FC Botoșani se dispută vineri, 24 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa a 17-a din SuperLiga. Ar fi condiții optime pentru prahoveni de a mai bifa alte trei puncte și a crește astfel șansele de a se clasa pe loc de play-off la finalul sezonului regulat. FC Botoșani ar avea nevoie efectiv de o minune pentru a ieși din situația în care se află.

ADVERTISEMENT

Am folosit însă condițional-optativul  pentru că, din păcate, la Ploiești lucrurile nu stau atât de bine. Deoarece sunt neplătite salariile de mai bine de două luni, jucătorii au protestat săptămâna trecută, alegând varianta de a refuza să se antreneze.

Cine transmite la TV partida Petrolul – FC Botoșani

Partida Petrolul – FC Botoșani se joacă vineri, 24 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești,  în etapa a 17-a din SuperLiga. Ea va fi transmisă la televizor pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploiești, vineri, 24 noiembrie, va fi o vreme potrivnică fotbalului din toate punctele de vedere. Cerul va fi permanent acoperit și așa va rămâne cel puțin până luni, 27 noiembrie. Va ploua în mai multe rânduri, chiar dacă nu tare, dar în reprize, iar temperatura va fi și ea joasă. Maxim 7 grade la prânz, în jur de cel mult două grade la ora partidei. Arbitrează Viorel Flueran din Craiova.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Petrolul – FC Botoșani

La Petrolul este tensiune mare în vestiar din nou, după ce jucătorii nu și-au mai primit drepturile bănești de câteva luni. În plus, antrenorul Florin Pârvu va trebui să facă anumite schimbări în formula de start ca urmare a faptului că îi are suspendați pe o etapă pe fundașul central Meijers și pe Lucian Dumitriu. Absent mai este accidentatul Sergiu Hanca. Suspendarea lui Valentin Țicu de 16 etape a fost redusă la jumătate, deja efectuate, și căpitanul Petrolului ar putea reveni pe gazon!

ADVERTISEMENT

La FC Botoșani, Andrei Patache se va afla în continuare pe bancă, dar antrenorul principal va fi trecut pe foaie Mihai Ciobanu, care are licența PRO. În afară de Pius, suspendat pentru o etapă, doar golgheterul Sebastian Mailat nu este nici acum apt de joc. Fundașul central Sadiku e refăcut și va intra chiar acum, iar în lot a fost reprimit și pariorul Pinson, care va începe de pe bancă.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – FC Botoșani

Diferența din clasament dintre cele două echipe este destul de semnificativă în favoarea prahovenilor, dar cota acestora de echipă favorită urcă surprinzător până la 1,70. Prima victorie în campionat pentru Botoșani ar ajunge la 4,70. Șansă dublă „X2” are cotă de 2,10, iar un gol al oaspețilot ajunge la 1,60.

ADVERTISEMENT

Sunt zece meciuri directe jucate la Ploiești începând din 2006. Majoritatea au avut finalul scontat, adică victorie Petrolul. Acestea sunt șapte la număr. O singură dată, în 2012, am consemnat un rezultat de egalitate iar de trei ori a fost rândul echipei oaspete să aibă câștig de cauză.

ADVERTISEMENT