News

Pfizer insistă pentru a treia doză de vaccin anti-Covid: ”Imunitatea începe să scadă”. CDC și FDA se opun, momentan

Compania Pfizer dorește autorizarea pentru a treia doză de vaccin anti-Covid. Cei de la CDC și FDA spun că încă nu e momentul.
09.07.2021 | 15:22
Pfizer insista pentru a treia doza de vaccin antiCovid Imunitatea incepe sa scada CDC si FDA se opun momentan
ADVERTISEMENT

În contextul extinderii tulpinii Delta la nivel global, cei de la Pfizer / BioNTech țintesc implementarea cadrului legal pentru a treia doză de vaccin anti-Covid.

În acest sens, compania vrea să obțină în următoarea lună aprobarea FDA (Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente) pentru încă un rapel. Cei de la Pfizer vorbesc de existența unui risc mai mare de reinfectare după șase luni de la imunizare.

ADVERTISEMENT

Pfizer dorește autorizarea pentru a treia doză de vaccin anti-Covid

Joi, campania farmaceutică Pfizer a anunțat că cercetările din ultima perioadă au relevat o imunitate în scădere după administrarea vaccinului împotriva coronavirusului, apărută la șase luni după schema completă.

Potrivit companiei, o a treia doză de vaccin, administrată la șase luni de la cea de-a doua, sporește imunitatea împotriva noilor variante de SARS-CoV-2, inclusiv Delta.

ADVERTISEMENT

Dată fiind această situație, Pfizer spune că va solicita o autorizare de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, pentru o doză de rapel în august.

”Pfizer şi BioNTech au constatat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual. 

ADVERTISEMENT

După cum se observă din datele publicate de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea vaccinului atât în ​​prevenirea infecției, cât și a bolilor simptomatice a scăzut la șase luni după vaccinare, deși eficacitatea în prevenirea bolilor grave rămâne ridicată”, a declarat Pfizer într-un comunicat trimis către CNN.

Cei de la Pfizer subliniază și problemele pe care le-ar putea aduce noua variantă Delta.

”În plus, în această perioadă, varianta Delta devine varianta dominantă în Israel, precum și în multe alte țări. Aceste constatări sunt în concordanță cu o analiză continuă din studiul Faza 3 a companiilor”, au adăugat cei de la compania farmaceutică în comunicat.

ADVERTISEMENT

Poziția celor de la CDC și FDA: ”Nu e nevoie de încă un rapel în acest moment”

Imediat după anunțul celor de la Pfizer a venit și reacția celor de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA). Cele două instituții au anunțat, într-un comunicat comun, că americanii care au fost vaccinați complet nu au nevoie de o doză suplimentară în acest moment.

”Americanii care au fost complet vaccinați nu au nevoie de încă o doză de rapel în acest moment”, au spus cei de la CDC și FDA.

Oficialii guvernului SUA au afirmat recent că persoanele complet vaccinate prezintă un risc scăzut de infecție, chiar și cu varianta Delta, care este mai transmisibilă decât tulpinile anterioare ale virusului. În plus, mai multe studii au indicat că vaccinurile ARNm produse de Pfizer și Moderna conferă protecție pe termen lung.

”FDA, CDC și NIH (Institutul Național de Sănătate) sunt angajate într-un proces riguros bazat pe date științifice pentru a analiza dacă sau când ar putea fi necesar un rapel. Acest proces ia în considerare datele de laborator, datele studiilor clinice și datele din comunitate.

Continuăm să examinăm orice date noi pe măsură ce acestea devin disponibile și vom informa publicul. Suntem pregătiți pentru dozele de rapel dacă și când știința demonstrează că sunt necesare”, au declarat CDC și FDA în declarația comună, mai anunță CNN.

ADVERTISEMENT